A Bridgestone elégedetten hagyja el Malajziát

Vágólapra másolva!
Az idei évtől egyedüli beszállítóként tevékenykedő Bridgestone cégórás elégedettségének adott hangot a hétvégi Maláj Nagydíj után, ahol mind a gumikkal, mind pedig az új jelölésrendszerrel meg voltak elégedve a csapatok.
Vágólapra másolva!

A japán cégóriás vezetősége megerősítette, jól döntöttek, mikor a közepes és kemény keverékű abroncsok mellett kötelezték el magukat a hétvégi versenyre, ahol az új gumijelölési is bemutatkozott, mely meghozta a várt sikert.

"Mindkét Bridgestone Potenza keverék remekül ellenállt a nagy hőségnek. A közepes keverékek kopása bár gyengébb volt, mint a kemény összetételű abroncsoké, mégis kisebb volt, mint amire az elmúlt heti tesztekből következtettünk. Mechanikai problémánk nem volt, aminek külön örülünk" - mondta a Bridgestone főmérnöke, Kees van de Grint.

"Ahogy arra számítottunk is, a lágyabb keverékek voltak a gyorsabbak. Így utólag elmondhatjuk, hogy a közepes, és a kemény keverékek jó választásnak bizonyultak erre a versenyre. Néhány pilóta szemcsésedésre panaszkodott, de hamar rájöttek arra, miként lehet jobb teljesítményt kihozni a gumikból. A pontszerzők fele olyan konstruktőr volt, amelyeknek idén szállítunk először gumikat. Izgalmas verseny volt."

"Az új gumijelölés meghozta a várt sikert. Mind a boxban, mind a pályán egyértelmű volt mindenki számára, ki milyen gumikkal fut."