Briatore és Todt is kínosat bakizott

Vágólapra másolva!
A jelek szerint Flavio Briatore és Jean Todt sem tudta még teljes mértékben feldolgozni, hogy a tavalyi szezon végén világbajnok pilótáik elhagyták csapataikat. Ugyanis mindkét csapatfőnök kínos bakit követett el Sepangban.
Vágólapra másolva!

A Renault nagytekintélyű csapatfőnöke, Flavio Briatore egy pénteki sajtótájékoztatón szólta el magát. Amikor az olaszt pilótái értékelésére kérték fel, akkor az így nyilatkozott: "Fernandóval és Heikkivel is elégedett vagyok."

Persze minden bizonnyal Briatore is értesült róla, hogy a Renault-val az elmúlt két szezonban világbajnoki címet szerző Fernando Alonso időközben a McLaren-Mercedeshez szerződött, de az elszólás akkor is kellemetlen volt. Főleg úgy, hogy a lefernandózott Giancarlo Fisichella ott ült Briatore mellett.

De nem csak a Renault-vezér tévesztett, hasonló bakit követett el Jean Todt, a Ferrari csapatfőnöke is. A francia Michaelt nevezte meg az istálló fő versenyzőjeként, minden bizonnyal a 2006-os szezon végén visszavonuló Michael Schumacherre célozva. De nagyon mellé lőtt, ráadásul a hétszeres világbajnok helyettesítésére szerződtetett Kimi Raikkönen is hallotta Todt szavait.

A kínos szituációk is azt bizonyítják, hogy egyik mágus sem tudta még magát túltenni azon, hogy elveszített egy-egy olyan klasszist, mint Michael Schumacher illetve Fernando Alonso.