A teljesítménnyel és a jelöléssel is elégedett a Bridgestone

Vágólapra másolva!
A Bridgestone most tesztelte először versenyhétvégén új gumijelölési módját, és a rovátkákba festett fehér csíkkal elégedett is volt a japán beszállító. Christijan Albers defektje okozott némi riadalmat, de pánikról szó sincs.
Vágólapra másolva!


A Spykerrel autókázó Christijan Albers a második edzés végén defektet kapott, ami miatt az edzést néhány percre le is kellett állítani. Az első vizsgálatok azonban megállapították, hogy a holland tréningjének véget vető hiba külső behatás miatt jött létre, így a Bridgestone mérnökei sem aggódnak.

"A gumik úgy viselkedtek, mint azt a múlt heti tesztek alapján vártuk is"- kezdte a Maláj Nagydíj első napjának értékelését Kees van de Grint, a Bridgestone főmérnöke. "A legtöbb csapat délelőtt a kemény abroncsokkal körözött, és délután hasonlították össze ezeket a lágyabb keverékeinkkel. Az eredmények azt mutatják, hogy a lágyabb gumikkal nagyobb tapadást és jobb köridőket értek el a partnereink."

A lágyabb keverékeket a rovátkákba festett fehér csíkkal jelölték meg a Bridgestone mérnökei, a holland szakember ezzel a módszerrel is teljesen elégedett volt: ""Pozitív volt az eredmény, jól látható volt a különbség a különböző összetételű gumik közt."

"Sajnos a honfitársamnak, Christijan Albersnek a második tréningen pechje volt, de az elemzések azt mutatják, hogy valami megkárosította a gumit, ezért történt a defekt"- fejezte be Kees van de Grint, aki szoros időmérő edzésre számít szombaton.