Raikkönen kemény meccsre készül Massa ellen

Vágólapra másolva!
A listavezető Kimi Raikkönen nem gondolja, hogy az elmúlt három hétben jelentősen átrendeződtek volna az erőviszonyok a Forma-1-ben, az esetleges motorcsere miatt egyáltalán nem aggódik, és Felipe Massa ellen kemény csatára készül.
Vágólapra másolva!


Raikkönen számára igazán kedves lehet a maláj futam, hiszen 2003-ban itt állhatott fel először a dobogó legmagasabb fokára a száguldó cirkuszban: "Az első siker mindig nagyon emlékezetes"- kezdte nyilatkozatát a 27 éves klasszis.

"De az idei évre vonatkozóan már semmilyen hatása nincs annak. Remek tesztet tudhatunk magunk mögött, de a verseny az már egy mási történet. Meg kell várnunk, hogy mi történik a hétvégén, de valóban jó emlékeim vannak Malajziával kapcsolatban."

A múlt heti gyakorlás utolsó napján a szezonnyitón még haloványnak tűnő Renault mindenkit lepipált, ám a tavalyi évben győzelem nélkül maradó Raikkönen ennek nem tulajdonít nagy jelentőséget: "A tesztek nagyon fals képet tudnak adni az erőviszonyokról. Persze minden bizonnyal gyorsultak, de szerintem az élcsapatok közt nem történt érdemi változás."

"Legnagyobb riválisunk, a McLaren is jól szerepelt a gyakorláson, de még egyszer hangsúlyoznám, hogy ez a versenyen semmit sem számít majd, az egy külön történet lesz. Ki kell még várnunk egy kicsit"- folytatta Raikkönen.

Az első ferraris futamán egyből győzni tudó pilóta autójából az ausztrál verseny utolsó köreiben elfolyt némi hűtővíz, emiatt a motor a verseny végére felforrósodott. A károsodás mértékétől függően elképzelhető, hogy a szerelőknek még a vasárnapi futam előtt ki kell cserélniük Raikkönen V8-asát: "Nem izgatom magam emiatt, hiszen ezen már úgysem tudunk változtatni. Ha ki kell cserélni az erőforrást, akkor kicseréljük azt. De erről csak a későbbiekben döntünk majd."

Sokan Raikkönen és a Ferrari Melbourne-i produkcióját látva úgy vélik, hogy a finn legnagyobb ellenfele saját csapattársa, Felipe Massa lehet: "Nem tudom, a hétvégén ezt is meglátjuk. Abban viszont biztos vagyok, hogy kemény csata lesz kettőnk közt"- reagált a felvetésre a tízszeres futamgyőztes versenyző.