Alexander Wurz pokoli hőségre vágyik

Vágólapra másolva!
A Williams istálló rutinos pilótája, Alexander Wurz remek kondiban érzi magát, és bízik benne, hogy a hétvégi Maláj Nagydíjon ebből sokat fog profitálni, éppen ezért azt szeretné, ha óriási hőség lenne a versenyen.
Vágólapra másolva!

Többéves tesztpilótai munka után Alexander Wurz idén már versenyzőként tért vissza a Forma-1-be. A Williams sofőrje a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon csak azért nem tudott végigmenni, mert David Coulthard leamortizálta az autóját.

A 33 éves pilóta az elmúlt napokat Thaiföldön töltötte feleségével és két gyermekével, ám ennek ellenére is roppant jó kondícióban érzi magát, amire a nagy hőségben sorra kerülő versenyen nagy szüksége is lesz.

"Nincs bajom a meleggel"- nyilatkozta már Malajziában Wurz. "Persze ez a brutális hőség próbára teszi az embert és a technikát egyaránt, de minden rendben. Keményen készültünk, hogy most ne legyen probléma. Már nagyon várom a versenyt."

Mivel Wurz a mezőny egyik legfelkészültebb tagja, bízik benne, hogy ez vasárnap is kamatozni fog: "Úgy gondolom, hogy döntő lesz a hétvégén, hogy ki mennyire bírja a hőséget. Számomra nem jelent nehézséget, ha nagy melegben kell versenyezni. Éppen ezért remélem, hogy brutálisan meleg lesz vasárnap, mert akkor a kondi fog dönteni, abban pedig az egyik legjobb vagyok."

A várhatóan 40 fok körüli csúcshőmérséklet önmagában is elég borzasztó, de a pilótáknak még az overált is magukra kell ölteniük: "Természetesen ahol csak lehet könnyítenénk magunkon, de nem tehetjük meg, hogy például a tűzálló kezeslábast nem vesszük fel. Ez a szabály, és a védelem mindennél fontosabb."

"Ilyen körülmények közt sok vizet veszít az ember. A legtöbben innivalót vesznek magukhoz a pilótafülkében, de szerintem abból lehet a legtöbbet profitálni, amit az elmúlt fél évben a konditeremben elvégeztél. A jó felkészülés az alapja mindennek"- fejezte be magabiztosan az osztrák.