Button lehangolt az apróbb fejlődés ellenére is

Vágólapra másolva!
A Honda versenyzője, Jenson Button úgy érzi, hogy az elmúlt napokban a maláj tesztek során csapatának nem sikerült közelebb lopóznia az élmezőnyhöz, annak ellenére sem, hogy apróbb fejlődések azért felfedezhetőek az RA107-es modellen.
Vágólapra másolva!

Az idei év nem indult jól a két hondás, Rubens Barrichello és Jenson Button számára, hiszen a duó Melbourne-ben csak a 11. és 15. helyet csípte el. Mindkét pilóta arra panaszkodott, hogy az autó instabil volt, amit a téli tesztek óta nem tudott orvosolni a csapat.


A jövő hétvégi Maláj Nagydíj előtt a Honda a mezőnnyel együtt a futam helyszínén, Sepangban tesztelt, és új aerodinamikai elemeket és első kerékfelfüggesztést próbálgatott. Button pénteken délelőtt tesztelte utoljára a Hondát, délután átadta a volánt Christian Kliennek.

"Nagyon fontos volt számunkra ez a teszt, hiszen Melbourne-ben küszködtünk"- nyilatkozta a tréning befejezése után az egyszeres futamgyőztes brit. "Rengeteg újdonságot, főleg aerodinamikai fejlesztéseket próbáltunk ki, és így sikerült elérnünk némi javulást."

A Honda pilótája azonban ettől még nem vár rohamos előrelépést: "Ezzel még sajnos nem oldódtak meg a problémáink. Sok még a tennivalónk, így a következő futamon sem várhatunk magunktól túl sokat."

"Kicsit jobbak vagyunk, ez tény, de ezen a pályán eleve jobbak szoktunk lenni, mint Melbourne-ben. Szóval nem lihegjük túl a dolgot, csak apró javulást értünk el"- fejezte be visszafogottan Button.