Hamilton ugrott az élre Sepangban

Vágólapra másolva!
A McLaren Mercedes brit újonca, Lewis Hamilton ugrott az élre a tesztek harmadik napján Sepangban, ahol változó időjárási körülmények fogadták a csapatokat.
Vágólapra másolva!

Az éjszakai esőzések után vizes, nyirkos pálya várta a versenyzőket a reggeli tréningen. Ugyan az ebédszünet előtt már szinte teljesen felszáradt az aszfalt, a kora délután jött kisebb vihar ismét feláztatta a pályát, így a versenyzőknek csak néhány órájuk volt arra, hogy teljesítsék leggyorsabb köreiket.

Hamilton napja nem volt felhőtlen, egy kisebb műszaki probléma miatt egy alkalommal megállt alatta az autója, ám kora délután ismét kihajtott a pályára, és megfutotta legjobb körét, mely két tizeddel volt gyorsabb, mint amit Mark Webber elért a Red Bullal.

Ralf Schumacher a harmadik helyre repítette a Toyota átépített versenygépét, míg nagy meglepetésre a Scuderia Toro Rosso olasz titánja, Vitantonio Liuzzi egy századdal lemaradva Ralf mögött, a negyedik helyen landolt. A Ferrarinál Felipe Massa váltotta Kimi Raikkönent, és az ötödik pozícióban végzett Nico Rosberg előtt, aki a Williams fejlesztéseit tesztelte.

Jenson Button 92 megtett körével a nap legaktívabb versenyzőjének bizonyult. A Honda Racing brit sofőrje a hetedik helyen végzett az RA107-es modellel. A nyolcadik pozíciót a Super Aguri britje, Anthony Davidson foglalta el, Nick Heidfeld előtt, aki vélhetően minél előbb el szeretné felejteni a mai napot, miután már a délelőtt folyamán az olaj elszivárgása miatt lángra kapott az autója.

A rossz időjárás miatt a Toro Rosso kivételével az összes csapat úgy döntött, egy nappal meghosszabbítja eheti tesztprogramját, és holnap is marad Sepangban.