Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A Honda továbbra is szemmel tartja Andrettit

Vágólapra másolva!
A tél folyamán a fiatal Marco Andretti kétszer is tesztelhette a Honda versenyautóit. A japán istállónál nem felejtették el a fiatal amerikait, továbbra is figyelik pályafutását. Mindezt Gil de Ferran, a Honda sportigazgatója mondta, aki az USA-ban járt.
Vágólapra másolva!

Az Andretti név jól cseng az autósportban, különösen a Forma-1-ben. Mario Andretti 1978-ban világbajnok lett a száguldó cirkuszban, ahol később fia, Michael is bemutatkozott. Minden bizonnyal nem kell sokat várni arra sem, hogy az Andretti család legújabb generációjának tagja, Marco is átessen a tűzkeresztségen.

A huszadik születésnapját két hete ünneplő tehetség jelenleg az IndyCarban versenyez, és apja csapatához még kétéves szerződés köti. Az ifjonc ennek ellenére a télen már tesztelt a Forma-1-ben is, kétszer is a Honda volánja mögé ülhetett.

Tapasztalt elődei korábban már többször elmondták, hogy nem szeretnék túl korán bedobni a mélyvízbe Marcót, ám erre akár már jövőre is sor kerülhet. A Honda továbbra is figyelemmel kíséri az amerikai pilóta pályafutását, és itt érdemes megemlíteni, hogy Rubens Barrichello japánokkal kötött szerződése az idény végén lejár...

Persze konkrétumokról egyelőre nem esett szó, de bizonyára nem véletlen, hogy a Honda sportigazgatója, Gil de Ferran múlt hétvégén Amerikában járt. Az egykori IndyCaros pilóta tagadta, hogy Andretti miatt utazott volna a tengerentúlra, állítása szerint csak egy kis kiruccanásról volt szó.

Persze azért nem mehetett el szó nélkül a legifjabb Andretti mellett sem: "Véleményem szerint Marco a fiatal pilóták között az egyik legjobb. Már nagyon fiatalon kitűnő képességekkel rendelkezik. Most is egy nagyon erős bajnokságban szerepel. Azt pedig senki nem róhatja fel nekünk, ha szemmel tartjuk a tehetségeket a világban."

"Andretti nagyon érett és intelligens, ez már az első pillanatban megfogott benne. Most egy remek csapatban szerepel és arra törekszik, hogy bajnok legyen az IndyCarban. Jelenleg ez a legfőbb célja"- tette még hozzá Gil de Ferran, alátámasztva ezzel, hogy a Forma-1 és a Honda csak később kerülhet szóba

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről