A Williams eláll a Spyker mellől

Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, hogy a Spyker csapat egyedül maradt a Super Aguri és a Toro Rosso ellen folytatott harcban. A Williams istálló ugyanis jelezte, nem kíván tovább részt venni az ügyben, Frank Williams szerint a FIA-nak kellene megoldást találnia.
Vágólapra másolva!

A vita már az Ausztrál Nagydíj szabadedzései óta húzódik, a Spyker csapatfőnöke, Colin Kolles ugyanis először akkor fejezte ki nemtetszését. A kiscsapat első embere azért lázadt fel a Super Aguri és a Toro Rosso ellen, mert szerinte azok a háttércsapataik (Honda ill. Red Bull Racing) karosszériáját használják, és ezzel megszegik a Concorde Egyezményben leírtakat.

Kolles perrel is fenyegetett, és több csapat, köztük a Williams nevében beszélt. Az ausztrál verseny stewardjai elhárították a felelősséget magukról, és továbbpasszolták az ügyet, melyben érdemi előrelépés még mindig nem történt.

Most azonban a Williams istálló jelezte, nem kíván részt venni tovább ebben a hercehurcában. Frank Williams, az istálló főnöke nem volt jelen a Melbourne-i évadnyitón, de véleményét később kifejtette: "Ez nem fog éveken keresztül elhúzódni. Talán egy évig vitáznak majd róla, de Max Mosley-nak, a FIA elnökének erélyesebben kellene fellépnie."

"Korábban azt mondta, hogy ő ebben az ügyben nem illetékes, mert ez a Concorde Egyezményre tartozik. De azt három fél írta alá, és ő volt az egyik"- utalt rá a Williams főnöke, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség elnökétől várná a megoldást.

Az ügynek ezzel azonban minden bizonnyal még nincs vége, Colin Kolles tovább harcol majd az igazáért.