A Renault szakemberei szerint Alonso visszavág

Vágólapra másolva!
Nem sokon múlott, hogy a világbajnoki címvédő Fernando Alonso elveszítse újonc csapattársa, Lewis Hamilton elleni első összecsapását. A spanyolt jól ismerő szakértők szerint azonban a címvédő vissza fog vágni az őt megfricskázó Hamiltonnak.
Vágólapra másolva!

A szezonnyitó Ausztrál Nagydíj rajtja után, ha nem tudjuk, hogy ki ül a két McLarenben, nem biztos, hogy a helyes felállást tippeljük meg. Az élete első Forma-1-es versenyén rajthoz álló Hamilton ugyanis tanári módon autózta körbe kétszeres világbajnok csapattársát, Alonsót. A zöldfülű ifjonc aztán a verseny nagy részében maga mögött is tartotta a spanyolt, aki csak a második bokszkiállás után tudta megszerezni a második helyet.

A spanyol pilóta az elmúlt két évben a Renault-val kétszer is világbajnok lett. A francia csapat szakemberei jól ismerik Alonsót, és biztosak benne, hogy a következő versenyen megmutatja igazi kvalitásait.

"Minden ami Melbourne-ben történt, ösztönözni fogja Fernandót, és úgy gondolom, hogy Lewisnak igen kemény szezonja lesz mellette"- nyilatkozta a Spyker technikai igazgatója, Mike Gascoyne, aki a Renault-nál még együtt dolgozott Alonsóval.

Pat Symonds, aki még jelenleg is a Renault-nál tevékenykedik a főmérnöki poszton, szintén úgy véli, hogy Alonso nem fogja annyiban hagyni a dolgot: "Az elmúlt években egyedül akkor láttam kissé feldúltnak, amikor kikapott a csapattársától."

"Fernando azt elviselni, ha egy másik csapat másik pilótája győzi le, de azt nehezen tolerálja, ha a márkatársa páholja el"- folytatta Symonds. "Intelligens srác, ráadásul előrébb is végzett, mint Lewis, úgyhogy nem csinál ebből nagy problémát. Összekapja magát, és biztosan vissza fog vágni."

A Renault technikai igazgatója, Bob Bell biztos benne, hogy Hamilton nyomás alatt fogja tartanai Alonsót, de a spanyol tapasztalatának köszönhetően megoldja majd ezt a szituációt: "Fernando birtokában van a tudásnak és a tapasztalatnak, melyek segítségével remekül meg fogja oldani ezt a helyzetet. Persze az is kétségtelen, hogy Lewis szélvészgyors."

Most már csak Alonsónak kell bizonyítania a pályán, amire legközelebb mintegy másfél hét múlva lesz lehetősége Malajziában. A spanyol azért odaszólt egyet csapattárásnak a pályán kívül is: "Nem hinném, hogy Lewis a leggyorsabb pilóta, aki ellen eddig versenyeztem."