Kanyart neveznek el Schumacherről

Vágólapra másolva!
Nagy megtiszteltetés érte a tavalyi szezon végén visszavonuló hétszeres világbajnok Michael Schumachert, hiszen a Nürburgringen róla nevezik el az eddigi S-kanyart.
Vágólapra másolva!

Miután Ayrton Senna 1994-ben életét vesztette, a világ legtöbb versenypályáján sorra nevezték el a brazil klasszisról a kanyarokat. Most, Michael Schumacher visszavonulása után is valami hasonló várható.

Az első olyan ring, amelyen egy kanyar veszi fel a rekordbajnok nevét, természetesen a Nürburgring, amely Schumacher hazai pályája volt. A német aszfaltcsík vezetősége ezzel a lépésével megszakítja a korábbi gyakorlatát is.

"Ez az első alkalom, hogy egy pályaszakaszt pilótáról nevezünk el"- nyilatkozta a Nürburgring elnöke, Walter Kafitz.

"A kanyart maga Michael fogja felavatni a helyszínen, közvetlenül a verseny előtt, majd egy tiszteletkört is tesz a leghűségesebb szurkolói előtt, annyi mindenképpen jár neki"- tette még hozzá az elnök.

A visszavonulása óta a pihenésre koncentráló és a médiát kerülő Schumacher örömmel nyugtázta a kezdeményezést: "Nagyon örülök neki, hogy a Nürburgring vezetősége ebben a megtiszteltetésben részesít. Nagyon büszke vagyok rá, hogy ezen a német ringen az S-kanyart rólam nevezik el. A Nürburgringen sok szép sikert értem el, és nagyszerű élmények kötnek a pályához"- mondta Schumacher, aki összesen ötször diadalmaskodott a ringen, amivel ő a csúcstartó ebben a statisztikában.

A Német Nagydíjat július 22-én rendezik.