Schumacher: a Toyota 2007-ben győzni fog

Vágólapra másolva!
Annak ellenére, hogy a Toyota nem kezdte túl fényesen az idei szezont Ausztráliában, a csapat pilótája, Ralf Schumacher nem tett le arról, hogy még ebben a kiírásban megszerezze a japán istálló első Forma-1-es győzelmét.
Vágólapra másolva!

A mezőnyben hosszú idő után egyedüli Schumachernek, Ralfnak Melbourne-ben be kellett érnie a nyolcadik hellyel, ami azért lényegesen jobb, mint ami az előzetes elképzelések közt szerepelt. A visszafogottabb bemutatkozás ellenére a német úgy gondolja, hogy a győzelem karnyújtásnyira van a Toyotától.

A csapat idén már hatodik nekifutásra próbálja megszerezni a győzelmet, aminek eddig még a közelében is csak ritkán járt. Az Ausztrál Nagydíjon az éllovas Raikkönen idejétől körönként mintegy két és fél másodperccel voltak lassabbak Trulliék, ami szintén nem sok jóval kecsegtet.

Ráadásul korábban Jarno Trulli, a csapat másik pilótája is úgy nyilatkozott, hogy az Albert Parkban általában jól szerepelnek a Toyoták, tehát a következő futamokon még talán ennél nagyobb különbség is várható az élmezőny és a japán istálló közt.

"Természetesen még nagyon nem ott tartunk, ahol én is szeretném, de a téli tesztek után ez volt a maximum, amit elérhettünk Ausztráliában"- tekintett vissza Ralf Schumacher az első versenyre.

"Az első nap után különösen nem tűnt rózsásnak a helyzet, de aztán talpra álltunk, és megmutattuk, hogy mit is tudunk valójában. Erre kell építenünk a közeljövőben is"- folytatta bizakodva a német.

Schumacher optimizmusát nem tompíthatja semmi, ezt jól bizonyítja a következő megszólalása: "Továbbra is hiszek abban, hogy még az idei évben megszerezzük a Toyota első Forma-1-es győzelmét. De addig még igen rögös lesz az utunk. Első lépésként jövő héten Malajziában a teszten kell helytállnunk."

Azért a 31 éves német nem vesztette el teljesen a realitásérzékét sem: "Az Ausztráliában megszerezett pontunknak nem szabad túlzottan örülni, hiszen az időeredmények tekintetében óriási volt a lemaradásunk a topcsapatok mögött"- fejezte be a német, aki jelenleg Indiában tartózkodik.