Trulli már látja a fényt az alagút végén

Vágólapra másolva!
A téli tesztek kevés jóval kecsegtették a Toyotát, ám a japán istálló ennek ellenére is jól szerepelt a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon. A csapat pilótája, Jarno Trulli ezek után optimistán várja a folytatást.
Vágólapra másolva!

Már az időmérő edzésen nyújtott teljesítmény alapján is kijelenthető volt, hogy a Toyoták jobbak, mint azt várták tőlük. Mindkét versenyző a legjobb tízbe kvalifikálta magát. A versenyen aztán Ralf Schumacher megszerezte az istálló idei első pontját, hiszen a német a nyolcadik helyen ért célba.

Trullinak sem sok hiányzott a pontszerzéshez, az olaszt a kilencedik helyen intették le, aki ennek ellenére is látja a fényt az alagút végén: "Összességében a hétvége jobban sikerült, mint azt vártuk. Ráadásul még jobbak is lehettünk volna, gondolok itt elsősorban magamra"- értékelt Trulli.

"A rajtnál máris probléma volt a motorvezérléssel vagy az elektronikával, pontosan nem is tudom, és emiatt néhány helyet visszaestem. Néhány jó előzési manővernek köszönhetően azonban visszaszereztem a rajtpozíciómat."

Az olasz versenyző úgy érezte, hogy csapattársa, Ralf Schumacher lassabb nála, így feltartja őt, ráadásul pechje is volt, mert Giancarlo Fisichella a bokszból pont elé jött vissza, úgy, hogy a két autó majdnem összeütközött: "Ezzel tönkre is ment a taktikám, hiszen Giancarlo nehéz autóval került elém, és így Ralf is elhúzhatott"- folytatta Trulli, akit még fékproblémák is hátráltattak.

"Még rengeteg a tennivalónk, amíg összehasonlíthatjuk magunkat a topcsapatokkal, de mindenesetre a startunk nem volt olyan rossz, főleg, ha a téli tesztekhez viszonyítunk. De ne felejtsük el, hogy Melbourne-ben mindig is erősek voltunk, meg kell még várnunk a következő néhány futamot. Remélem, hogy javulni tudunk, és akkor ezeken a versenyeken is legalább ilyen jók leszünk"- fejezte be bizakodva Trulli.