Massa: Egy jót csatázhattam volna Kimivel

Vágólapra másolva!
A mezőny végéről rajtolva pontot szerzett, tehát kimagaslóan teljesített Ausztráliában Felipe Massa, aki ennek ellenére nincs elragadtatva az első futam eredményétől. Szíve szerint egy jót csatázott volna csapattársával, Kimi Raikkönennel.
Vágólapra másolva!

Felipe Massa számára nem a tervek szerint kezdődött az idei évad. A brazil pilóta az Ausztrál Nagydíj időmérő edzésén váltóprobléma miatt csak a tizenhatodik helyet szerezte meg, de autójában elővigyázatosságból motort cserélt a csapat, így csak a mezőny végéről rajtolhatott.

A futamon aztán sikerült magát a hatodik helyig felküzdenie, és ezzel értékes pontokat szerzett: "A versenyem valóban nem sikerült rosszul, de az egész hétvégét nézve nem vagyok túl boldog, hiszen ha a szombat jobban sikerül, akkor lényegesen jobb eredményt is elérhettem volna"- mondta Massa visszatekintve a Melbourne-i hétvégére.

"A versenyen nyújtott teljesítményem alapján bizakodva várhatom a következő néhány futamot is. Melbourne-ben az első perctől kezdve versenyképesek voltunk, mégsem lehetek teljesen elégedett. Sepang újabb esélyt kínál számomra, amivel már élni is szeretnék."

"Meglepett, hogy olyan sok autó célba ért, ezt szerintem kevesen gondolták volna így az első versenyen"- folytatta a brazil, utalva arra, hogy csak öten estek ki. "Aztán egyszer sem jött be a pályára a biztonsági autó, ami errefelé szintén nem szokványos dolog. Pedig ha a safety car bejött volna legalább egyszer, az nagyon jó lett volna, legalábbis nekem, az élen állók nyilván máshogy vélekednének erről."

Azzal, hogy Massa a mezőny végére kényszerült, egyúttal elmaradt az összecsapás közte, és csapattársa, Kimi Raikkönen közt is: "Biztos vagyok benne, hogy ha én is az élről rajtolhatok, nagyon kemény csatát vívtunk volna Kimivel."

"A hétvége egyetlen pozitívuma, hogy célba értem és néhány pontot is szereztem, amik a végelszámolásnál még nagyon sokat érhetnek"- villantotta meg optimista énét Massa.

A Ferrari versenyzője is tisztán látja az erőviszonyokat, és szerinte egy ideig nem is fog változni a sorrend: "A McLaren jobb, mint a többiek, de kicsivel a Ferrari mögött van, viszont a BMW is nagyon a nyomunkban van. Bízom benne, hogy ez a következő néhány verseny alatt nem is fog megváltozni."

Massa jelenleg Brazíliában tartózkodik, egyik barátja farmján tölti szabadidejét, de közben már a következő futamra is készül: "Itt most hihetetlen nagy a forróság, de szándékosan jöttem ide. Itt a nagy melegben ugyanis hozzászokhatok azokhoz a körülményekhez, amik majd Malajziában is várnak ránk."

A brazil vasárnap utazik el hazájából, addig edzője segítségével készül a következő megmérettetésre. A Ferrari a mezőny nagy részéhez hasonlóan jövő héten Sepangban tesztel majd.