Theissen: A BMW bekerült a legjobb háromba

Vágólapra másolva!
A BMW Sauber versenyistálló a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon nyújtott teljesítményével is bizonyította, hogy a három legjobb csapat közé került a Forma-1-ben, állítja a BMW motorsport igazgatója, Mario Theissen.
Vágólapra másolva!

A német-svájci alakulat már a téli teszteken is kivívta magának a figyelmet remek teljesítményével, ami a szezonnyitó melbourne-i viadalon sem hagyott alább. A hinwilli bázisú gárda ugyanis végig a Ferrari és a McLaren nyomában volt, és komoly eséllyel pályázott a dobogóra.

A BMW versenyzői a harmadik és az ötödik helyre kvalifikálták magukat az időmérő edzésen, és a versenyen simán verték a Renault-kat. Bár Robert Kubica a negyedik pozícióból egy technikai probléma miatt volt kénytelen feladni a küzdelmet, márkatársa, Nick Heidfeld a ferraris Kimi Raikkönen illetve a McLaren duója mögött, a negyedik helyen fejezte be az Ausztrál Nagydíjat.

"A legfontosabb üzenete az volt a hétvégének, hogy a téli teszteken nyújtott kiváló teljesítményünket sikerült átmentenünk a versenyre, és minden eddiginél jobb formában kezdtük meg az évet" - mondta Theissen boldogan a csapat hivatalos weboldalán. "Mind az időmérőn, mind a versenyen a három legjobb csapat között voltunk. Kijelenthetjük tehát, hogy hatalmasat léptünk előre, így bizakodva várhatjuk a következő versenyeket."

Mindezek ellenére a szakember tisztában van azzal, hogy sürgősen javítaniuk kell az F1.07-es megbízhatóságán, ami miatt Kubica végül nem tudta befejezni a versenyt.

"Robert egy szinten volt Nickkel, és szintén kiválóan teljesített" - mondta. "Sajnálatos módon azonban meghibásodott a váltója, ötös fokozatban ragadt, és többé már nem tudott kapcsolni. Jelenleg is a probléma megoldásán dolgozunk. Most az a legfontosabb, hogy felülkerekedjünk a megbízhatósági problémákon. Magabiztos vagyok, hogy a három hetes szünet alatt megoldunk mindent, és a következő versenyt, a Maláj Nagydíjat már egy minden tekintetben megbízható autóval kezdhetjük meg."