A Williams a címvédőre vadászik

Vágólapra másolva!
A Williams istálló műszaki igazgatója, Patrick Head elégedett volt a csapat Melbourne-i teljesítményével, de véleménye szerint, ha a kvalifikációkon jobban szerepelnének az autók, akkor a Renault szintjére emelkedhetnének.
Vágólapra másolva!

A pilóták, Nico Rosberg és Alexander Wurz az Ausztrál Nagydíj időmérő edzésén még nem alkottak igazán nagyot, hiszen csak a 12. ás 15. rajtkockából indulhattak a vasárnapi versenyen. A futamon aztán Rosberg a hetedik helyig tornászta fel magát, Wurz pedig önhibáján kívül nem ért célba, az osztrák versenyének Coulthard vetett véget.

Patrick Headet azonban nem kápráztatta el a megszerzett két pont: "A hetedik helytől nem lehetek felhőtlenül boldog, hiszen természetesen többet szerettünk volna. De az időmérőt rontottuk el nagyon, hiszen a 12. és 15. helyről indulva ennél több pontot nem is lehetett volna összekaparni."

"Arra kell törekednünk, hogy tovább fejlődjünk, és akkor a Renault szintjére tudunk lépni. Ehhez persze jobb helyről kell indulnunk, és akkor megverhetjük őket"- beszélt a Williams legfőbb céljáról a csapat résztulajdonosaként is tündöklő Head.

A műszaki igazgató elismerően szólt viszont a fiatal Rosberg teljesítményéről: "Az volt a problémája, hogy egész verseny alatt mindig volt előtte valaki. A köridőkből jól látszik, hogy nem tudta azt a tempót autózni, amire egyébként képes lett volna. De ezen mi tudunk legkönnyebben segíteni, ha az időmérős teljesítményünket jobbá tesszük. Ezt leszámítva remekül versenyzett"- fejezte be Head.