A Spyker optimistán várja a folytatást

Vágólapra másolva!
A Spyker ügyvezetője, Colin Kolles optimistán látja csapata jövőjét a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat követően, noha sem Albers, sem Sutil nem nyújtott maradandót Melbourne-ben.
Vágólapra másolva!

Annak ellenére, hogy az egyedi sportautók gyártására specializálódott holland cégóriás az idei évre megszerezte a Toyota egykori technikai igazgatóját, Mike Gascoyne-t, illetve motorszállítói szerződést kötött a Ferrarival, a téli tesztek hiánya miatt igen nagy hátrányból várhatta az idei évet.

A szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon ez be is igazolódott, ugyanis az újonc Adrian Sutil két kör hátrányban, a tizenhetedik helyen fejezte be a küzdelmet, miközben csapattársa, Christijan Albers saját hibája miatt már a tizenegyedik körben búcsúzott.

Mindezek ellenére Kolles úgy érzi, jó úton halad a Spyker. "Jók az érzéseim a jövőt illetően. Roppant optimista vagyok" - mondta a szakember a csapat hivatalos weboldalán. "A probléma az időmérő edzéssel van, egyszerűen képtelenek vagyunk megfelelő hőfokra hevíteni a gumikat egy kör alatt, ezért sem tudtunk versenyképes kört autózni szombaton. Azonban érdemes egy pillantást vetni Adrian versenytempójára, és akkor mindenkinek világossá válik, hogy igenis versenyképesek vagyunk."

A csapat a következő, Maláj Nagydíjra egy új aerodinamikai csomaggal készül, melytől a vezetőség komoly előrelépést remél. "Újítások jönnek, melyek remélhetőleg segítenek. A szélcsatornában elvégzett szimulációk remek eredményeket mutatnak. Majd meglátjuk, hogy ezt mennyire tudjuk átmenteni a valós versenypályára" - tette hozzá Kolles.