Alonso sem tesztel, Raikkönen Thaiföldön regenerálódik

Vágólapra másolva!
Arról már az F1hirek is beszámolt, hogy a Spyker csapat nem vesz részt a jövő heti malajziai teszten. Viszont nem csak a holland csapat lesz az egyetlen hiányzó, a kétszeres világbajnok Fernando Alonso is kihagyja a gyakorlást.
Vágólapra másolva!

A szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon hátsérülést szenvedő Super Aguri pilótája, Anthony Davidson felépült, így ott lesz a Malajziai teszten jövő hét végén. A brit versenyző még Melbourne-ben ütközött Adrian Sutillal és a futam után kórházba szállították.

"Anthony csak kisebb izomsérülést szenvedett, de teljesen felépült, így jövő héten ott lehet Malajziában"- adta hírül a japán csapat.

Hiányozni fog viszont Fernando Alonso, aki Sepang helyett Wokingba, a McLaren gyárába utazik, hogy ott segítse az Mp4/22-es továbbfejlesztését. A szezonnyitón a Ferrari fölénye a vártnál nagyobb volt, így a britek még több energiát fektetnek a fejlesztésekbe. A címvédő távollétében az újonc Lewis Hamilton és Pedro de la Rosa fog körözni Malajziában.

A Spyker csapat teljes felszerelésével angliai bázisára repült, és egyedüliként nem is vesz részt a maláj tréningen. Viszont olyan pilóták is vannak, aki tesztelnek ugyan Sepangban, ám ennek ellenére visszatértek az öreg kontinensre, így tett például Nick Heidfeld, a BMW Sauber versenyzője.

A többség azonban maradt Ausztrália térségében, elkerülve ezzel az időeltolódás okozta nehézségeket. Ralf Schumacher Indiába utazott, ahol egy szponzor által szervezett eseményen vett részt. Mark Webber nem hagyta el Ausztráliát, hiszen így legalább volt ideje családja meglátogatására, a Red Bullos pilóta ugyanis a kenguruk földjéről származik.

A szezonnyitón fölényes győzelmet arató Kimi Raikkönen Thaiföldön kapcsolódik ki, míg a két újonc, a Forma-3-as időkben barátságot kötő Lewis Hamilton és Adrian Sutil együtt utazott el.