Sokat kell még várni Schumacher visszatérésére

Vágólapra másolva!
A tavalyi évben visszavonult Michael Schumacher nagy valószínűséggel leghamarabb csak a májusban megrendezésre kerülő Spanyol Nagydíjon tér vissza a versenypályára, miután a tengerentúli versenyeket biztosan a fotelben ülve követi majd figyelemmel.
Vágólapra másolva!

Bár Schumacher az idei évben a Ferrari tanácsadójaként tovább tevékenykedik a Forma-1-ben, minden jel arra utal, hogy a hétszeres világbajnokot leghamarabb csak az európai futamok nyitóállomásán, Barcelonában láthatjuk ismét versenyhétvégén. A német klasszis azt tervezi, hogy első körben Spanyolországba, Monacóba, és a Nürburgringre kíséri el csapatát az idei szezonban.

Bár korábban úgy volt, hogy Schumacher jelen lesz a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon, a német végül a televízióban nézte végig a melbourne-i viadalt, mely utódja, Kimi Raikkönen fölényes győzelmével zárult. Az idősebbik Schumacher a futam után azonnal telefonált Jean Todtnak, aki még Kiminek is átadta egy pillanatra a kagylót.

Az olaszok ügyvezetője elmondta, Schumacher hívása is azt bizonyítja, milyen simán áthidalta a Ferrari a generációváltást. "Schumacher hívása is bizonyítja, hogy simán ment az álállás a Ferrarinál" - mondta Todt.

Korábban ugyan felreppent a hír, miszerint Schumacher az idei évben szakkommentátorként tevékenykedhet néhány versenyen a német RTL televíziónak, úgy tűnik, ez is csak pletyka szinten volt igaz.