Whitmarsh: Hamilton szabadon harcolhat Alonsóval

Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton a továbbiakban is szabadon harcba szállhat kétszeres világbajnok csapattársával, Fernando Alonsóval, erősítette meg a McLaren vezetése a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat követően.
Vágólapra másolva!

A GP2 tavalyi világbajnoka, Lewis Hamilton komoly feladatot kapott, hiszen debütáló évében rögtön a kétszeres világbajnok, Fernando Alonso csapattársaként kell bizonyítania a Forma-1-ben. A brit tehetség azonban nem ijedt meg a kihívástól, és rögtön első versenyén komoly nyomást gyakorolt jóval tapasztaltabb márkatársára, akit kiváló helyzetfelismerő képességének köszönhetően már a rajtot követően megelőzött.

Hamilton négy kör erejéig vezetett is a versenyben - mikor Kimi Raikkönen kiállt tankolni az élről -, és csak utolsó bokszkiállását követően a lekörözött versenyzők miatt vesztett csatát Alonsóval szemben, így be kellett érnie a harmadik hellyel.

Bár egyelőre úgy tűnik, hogy a McLaren lesz a Ferrari legnagyobb ellenfele az idei évben, a wokingiak vezetősége cáfolta azon híreszteléseket, melyek szerint a siker elérésének érdekében Alonsót helyeznék előtérbe a későbbi versenyeken.

"Azért vagyunk itt, hogy bajnokságot nyerjünk, és majd meglátjuk, miként alakul az idény" - mondta a McLaren ügyvezető igazgatója, Martin Whitmarsh, aki hangsúlyozta, versenyzőik szabadon harcolhatnak egymással az egész idényben. "Keményen küzdöttek egymás ellen a hétvégén, és úgy gondolom, mindenki ismeri a filozófiánkat."

"Ha egyiküket gátoljuk szabadságában, az komolyan visszavetheti a motivációját, amire egyáltalán nincs szükségünk. Véleményünk szerint teljesen helyénvaló, ha egészséges küzdelem van a csapattársak között. Ez motiválja, és ösztönzi a szervezetet. És addig, amíg ez nem hat ki a csapat teljesítményére, engedni fogjuk a kettejük közti versengést" - tette hozzá a szakember.