Lapszemle: Európa Raikkönen és Hamilton nevétől hangos

Vágólapra másolva!
Kimi Raikkönen a Forma-1- új királya, Hamilton személyében új szupersztár született és a Ferrari óriási fölényben van. Ilyen és ehhez hasonló hangzatos írások jelentek meg Európa legtöbb napilapjában a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj másnapján.
Vágólapra másolva!

A hétvégén Melbourne-ben Kimi Raikkönen győzelemre vezette a Ferrarit, és olyan teljesítményt nyújtott, amellyel feledtette az istálló korábbi klasszisát, Michael Schumachert. Az olasz és finn lapok természetesen leginkább erről cikkeznek, míg Angliában a remekül debütáló Lewis Hamilton áll a hírek középpontjában. Spanyolországban a címvédő Fernando Alonsóhoz mérik a többiek teljesítményét.


Olaszország:

Gazzetta Dello Sport:
"Kimi olyan, mint Schumi, legalábbis a pályán nyújtott teljesítménye alapján: első rajtkocka, leggyorsabb kör a verseny alatt és győzelem. Két tökéletes nap, és ország-világ láthatta, hogy ugyan Schumacher távozott, de a Ferrari maradt a topon."

Tuttosport:
"Akárcsak annak idején Fangio, vagy később Schumacher, Raikkönen is ugyanolyan domináns volt, a pole pozíció mellett a győzelem is az övé lett. A finn megnyerte első Ferraris versenyét, korábban hasonlót csak Giancarlo Baghetti (1961), Mario Andretti (1971) és Nigel Mansell (1989) tudott felmutatni."

La Repubblica:
"Újabb Ferrari-mese következik. A csapat nagyon domináns volt, Alonso kapitulált. Raikkönen bebizonyította, hogy a Ferrarival bármi lehetséges. Még talán korai kijelenteni, de Raikkönen képes Schumacher örökébe lépni."


Anglia:

The Sun:
Hamiltonnak mindössze néhány másodpercre volt szüksége ahhoz, hogy látványos debütálásával bizonyítsa, ő lehet Nagy-Britannia új bajnoka."

The Independent:
"Raikkönen magabiztosan nyert és kétpontos előnyre tett szert Alonsóval szemben, de a világ Hamiltont látva egy új szupersztár születésének lehetett szemtanúja."


The Guardian:
"Raikkönen annyira domináns volt Melbourne-ben, hogy mindenki láthatta, őt kell megvernie, ha győzni akar. Az újonc Hamilton megmutatta, hogy minden tudásnak birtokában van, amivel igazán eredményes lehet a Forma-1-ben."


Spanyolország:

AS:
"Fernando Alonso remekül debütált a McLaren színeiben, második lett a verhetetlen Kimi Raikkönen mögött. Egyértelmű, hogy a Ferrari kezdte a legjobb autóval az évet."

Marca:
"Raikkönen nem adott esélyt a többieknek. Ennyit ér körönként egy másodperc. Alonso elrontotta a rajtot, két helyet is vesztett, de utána visszatért."

El Mundo Deportivo:
"Raikkönen bemutatta, hogy jelenleg a Ferrari mekkora fölényben van. Alonso a maximumot hozta ki magából és második lett, megelőzve a briliáns Hamiltont."


Finnország:

Mtv3.fi:
"Ha valaki a pole pozícióból indulva nyerni tud, és közben még a leggyorsabb kört is megfutja, akkor tökéletes napot tudhat maga mögött. Raikkönennek Melbourne-ben ilyen napja volt vasárnap. Világbajnoki álmai nem is kezdődhettek volna jobban."

Iltalehti:
"Kimi Raikkönen megmutatta, hogy ki a Forma-1 új királya."

Turun Sanomat:
"Az eddigi tizenegy Melbourne-i futam hét győztese az adott szezon végén világbajnok lett. Az embernek az az érzése, hogy Kimi Raikkönen lehet az eredménylista nyolcadik tagja."