Raikkönen: nem volt olyan egyszerű

Vágólapra másolva!
Kimi Raikkönen önfeledten ünnepelhetett a dobogó legmagasabb fokán, miután teljesítette küldetését Ausztráliában, és megnyerte élete első versenyét a Ferrarival. A finn sofőr senkitől sem zavartatva szerezte meg a győzelmet Melbourne-ben.
Vágólapra másolva!

Raikkönen rajt-cél győzelmet aratott a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon, a finn pilóta elsősége egy pillanatig sem volt veszélyben, és kényelmes tempót autózva, hét másodperces előnnyel végzett az élen legközelebbi riválisa, a címvédő Fernando Alonso előtt a mai versenyen.

A finn sofőr pályafutása tizedik futamgyőzelmét ünnepelhette, és sikerült megismételnie Nigel Mansell 1989-es brazil sikerét, és megnyerte első ferraris versenyét.

"Kitűnő volt" - mondta Raikkönen a futamot követő sajtótájékoztatón. "A mai verseny nem volt olyan egyszerű, mert nem sokkal a rajt előtt elvesztettem a rádiókapcsolatot a csapatommal, így a futam közben nem tudtunk kommunikálni, ami komplikálta a helyzetet. Azonban ismertük a tervet, tudtuk, mit kell tennünk, noha néha nem volt minden a legnagyobb rendben. Remek verseny volt, nem is kellett olyan keményen hajtanom, vártam, hogy a többiek mire lesznek képesek."

"Örülök, hogy máris első versenyemen megszereztem a győzelmet. A csapat mindent megtett, nem is kezdődhetett volna jobban az idei szezon. Az autó nagyon erős volt, a légkörre sem lehet panaszom, mindenki azon volt, hogy megkönnyítse az életem. Tökéletesen kezdtünk, bízom benne, hogy így is folytatjuk" - magyarázta Kimi, aki a futam végén egy kicsit elaludt, és majdnem kicsúszott, mellyel közel két másodpercet vesztett. "Az autó hátulja blokkolt, abszolút az én hibám volt. Néha történnek ilyen esetek, mikor nem kell olyan keményen hajtania az embernek."

A Ferrari pilótája futotta meg a verseny leggyorsabb körét, mely több mint egy teljes másodperccel volt jobb Alonso legjobbjánál. Mindezek ellenére Raikkönen nem gondolja, hogy az olaszok ennyivel jobbak lennének riválisaiknál, és óvatosan nyilatkozott a jövőt illetően.

"Még túl korai lenne bármit is mondani. Várnunk kell még pár versenyt, hogy megtudjuk, hol is állunk valójában, és a többiek mire képesek. Új elemekkel készülünk a következő versenyre, mindent beleadunk. Úgy gondolom, jó pozícióban vagyunk, keményen dolgozunk, hogy folyamatosan javuljunk, és minél több versenyt nyerhessünk."