Coulthard elnézést kért Wurz-tól

Vágólapra másolva!
A Red Bull Racing skót versenyzője, David Coulthard elnézést kért riválisától, Alexander Wurztól, amiért a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj utolsó köreiben véget vetett mindkettejük versenyének.
Vágólapra másolva!

Coulthard tíz körrel a futam vége előtt a célegyenes utáni egyenes végén igen agresszíven megérkezett a Williamst terelgető Wurz mögé, akit a belső íven próbált megelőzni. A skót versenyző azonban túlságosan elbízta magát, aminek az lett az eredménye, hogy mindketten kiestek.

"Megpróbáltam a harmadik kanyarban a belső íven elmenni Wurz autója mellett, azonban túlságosan hátul voltam, és felcsavarodtam a Williamsre" - mondta Coulthard. "Meg akartam előzni, de túlságosan elbíztam magam. Az ütközés egyértelműen az én hibám volt, és nem Alexé, így bocsánatot szeretnék kérni tőle."

Coulthard csapattársa, Mark Webbr ugyan remekül szerepelt az időmérő edzésen, és joggal bízhatott abban, hogy bekerülhet a pontszerzők közé hazai versenyén, végül csak a tizenharmadik helyen landolt, így nem csoda, hogy szomorúan nyilatkozott.

"Kemény verseny volt a mai. Az első kiállásom nem sikerült túl jól, és mikor visszatértem a pályára már nem volt meg az autó helyes beállítása, nehezen tudtam venni a kanyarokat" - magyarázta Webber. "Már nem tudtam olyan keményen hajtani, mint az első etapban, ami nagyon bosszantó volt. Szinte semmi nem jött össze a mai versenyen, de ilyen az élet. Egyszer fent, egyszer lent."