A Toyotánál az egy pontnak is örülnek

Vágólapra másolva!
A Toyota mindkét autójával célba ért, ráadásul az apróbb technikai problémával küzdő Ralf Schumacher a nyolcadik helyen végzett és ezzel egy pontot szerzett. Jarno Trulli kilencedik lett, a japánok így elfogadhatóan kezdték a szezont.
Vágólapra másolva!

A csalódást keltő téli tesztek után kevesen gondolták volna, hogy a Toyota Melbourne-ben mindkét versenygépét célba juttatja, ráadásul az egyiket pontszerző helyen. Trulli és Schumacher is jól rajtolt, és utána hiba nélkül teljesítették a versenytávot.

A németet Nico Rosberg látványos manőverrel előzte meg, ám Ralf autójában az olajnyomás csökkent, amiatt nem tudta a lépést tartani honfitársával, de így is elégedett volt a pontszerzéssel: "Számoltunk azzal, hogy képesek lehetünk egy top10-es eredményre, de így, hogy mindketten célba érünk, nagyszerű versenyről beszélhetünk."

"Az autóval nem volt minden rendben, de így is sikerült pontot szereznem. A taktikánk remekül működött, fokozatosan gyorsultunk a futam alatt. Továbbra is keményen kell dolgoznunk, és akkor folyamatos fejlődést érhetünk el"- fejezte be Schumacher.

Trulli csak 7,6 másodperccel volt lassabb német csapattársánál, de nehéz versenyről beszélt: "Sajnos nem sikerült pontot szereznem a szezonnyitón. A rajtnál két helyet is visszaestem, de egyet sikerült előznöm rögtön az első körben. Utána viszont Ralf feltartott, majd Fisichella is pont elém jött vissza a bokszból. Nem tudtam vele versenyezni, mert gyorsabb volt nálam."

"Az autó egyensúlyával nem volt különösebb probléma, de így sem volt esélyem arra, hogy előrébb kerüljek. Később a fékek is rakoncátlankodtak, így tovább romlottak az esélyeim. De legalább célba értünk, és látható jele van a télen elvégzett sok munkának"- értékelt Trulli.