Alonso: nehéz lesz megverni a Ferrarit

Vágólapra másolva!
A világbajnoki cím birtokosa, Fernando Alonso szerint roppant nehéz lesz megverni Raikkönent a holnapi versenyen, még akkor is, ha a második sorból várhatja az Ausztrál Nagydíj rajtját.
Vágólapra másolva!

A McLaren spanyol sofőrje bár mindent beleadott, egyszerűen nem tudta elhappolni Raikkönen elől a pole pozíciót a melbourne-i időmérő edzésen. Alonso ugyan tudja, nem lesz egyszerű megverni a Ferrarit a vasárnapi versenyen, Felipe Massa váltóproblémája miatt mégis esélyesnek érzi magát az Albert Parkban.

Massa már az időmérő második körében feladta a küzdelmet, miután az F2007-es váltója megadta magát alatta. A brazil sofőr csak a tizenhatodik helyről várhatja a holnapi futam rajtját, így szinte az esélytelenek nyugalmával kezdheti meg a szezonnyitót vasárnap.

"Nagyon erősek, különösen a hosszú etapok alatt" - mondta Alonso az időmérő utáni sajtókonferencián. "Úgy gondolom, ha őszinték akarunk lenni, akkor holnap még gyorsabbak lehetnek, így nem lesz egyszerű a dolgunk, ha meg akarjuk verni őket. Láthattuk a mai nap Massa problémáját, és a holnapi verseny 58 körös, folyamatosan ott kell lennünk a nyomunkban. Keményen kell hajtani őket, és bízunk benne, hogy ott leszünk holnap a dobogón."

Noha nyilvánvalóan jobban örült volna a pole pozíciónak, Alonso elmondta, teljes mértékben meg van elégedve a McLaren eddigi teljesítményével, így optimistán várja a folytatást Melbourne-ben.

"Őszintén mondom, hogy eddig minden a legnagyobb rendben. A reggeli edzésen voltak kisebb gondjaim a helyes beállítás megtalálásával, azonban a csapat fantasztikus munkát végzett és egy kiváló autót adott alám az időmérő edzésre. Körről körre jobban ment az autó. Jól kezdtük az évet, magabiztosan várom a holnapi futamot" - magyarázta Alonso. "Természetesen meg kell próbálnunk megnyerni a versenyt, a második legjobb pozícióban vagyunk ahhoz, hogy győzelmet arassunk, és szerintem képesek vagyunk rá. Az utolsó teszten hatalmasat léptünk előre a hosszú etapokon nyújtott teljesítményünk terén, ami véleményem szerint korábban az egyik leggyengébb pontunk volt. Elégedettek lehetünk, optimistán várhatjuk a folytatást."

Alonso márkatársa, az újonc Lewis Hamilton - aki a negyedik helyen végzett - eddig fantasztikusan vezetett a hétvége során, ami magát a kétszeres világbajnokot is lenyűgözte. "Remek munkát végzett eddig a hétvégén, minden edzésen, és az időmérőn is versenyképes volt, így holnap kiváló ellenfél lesz. Bízom benne, hogy minél több pontot tudunk bezsebelni a versenyen."