Schumi egykori versenymérnöke elégedett Kimivel

Vágólapra másolva!
Chris Dyer, Michael Schumacher egykori versenymérnöke készen áll arra, hogy az idei évtől Kimi Raikkönent segítse a Ferrarinál. A szakember elmondta, jól kijön a finn versenyzővel, aki sokkal felszabadultabb, mint azt a kívülállók gondolják.
Vágólapra másolva!

Minden idők legsikeresebb autóversenyzője, Michael Schumacher a tavalyi év végén befejezte aktív versenyzői pályafutását, és helyét a McLarentől érkező Kimi Raikkönen vette át a Ferrarinál. Hogy minél zökkenőmentesebb legyen az átállás, a finn pilóta megörökölte Schumacher egykori versenymérnökét, Chris Dyert, akivel januárban megkezdte a munkát.

Bár sokan úgy gondolják, hogy a Jégembernek is becézett sofőr nehezen tud majd beilleszkedni új csapatába, melyet a munkához való hozzáállása sem könnyít meg, Dyer megerősítette, eddig minden a tervek szerint halad, kiválóan megy a közös munka.

"Úgy gondolom, hogy jól érzi magát a csapatban, és mi is meg vagyunk elégedve vele" - mondta Dyer a Reuters hírügynökségnek adott nyilatkozatában. "Azonban csak ezen a hétvégén kapunk tiszta képet arról, hogy jól végeztük-e a dolgunkat a télen. Mindenki számára újak a kihívások. Biztos vagyok benne, hogy több versenynek le kell mennie ahhoz, hogy minden a helyére kerüljön. Lesznek olyan helyzetek, mikor azt várjuk tőle, hogy úgy cselekedjen, ahogy Schumacher cselekedett, és olyan is lesz, mikor ő várja azt tőlünk, hogy azt tegyük, amit egykori csapata tett. Mindenképpen minimalizálnunk kell a félreértéseket."

"Egy olyan versenyzőre van szükségünk, aki őszinte és a lehető legkeményebben vezet, valamint olyan visszajelzéseket ad, melyeket megfontolva és kiértékelve jobbá tehetjük a versenygépet. Kimi ebben nem különbözik Michaeltől. Nem beszél olyan sokat a rádióban, azonban mikor leülünk vele beszélni, akkor bármit megtudhatunk tőle, amire kíváncsiak vagyunk. A következő hetekben megtudjuk azt is, miként dolgozik a versenyhétvégéken, de eddig minden jel arra utal, hogy remekül megy a közös munka" - tette hozzá a szakember.