Montezemolo: Komikus lesz a szezon Schumi nélkül

Vágólapra másolva!
A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo még mindig a hétszeres világbajnok Michael Schumacher visszavonulása miatt sajnálkozik, de hisz benne, hogy csapata a német nélkül is szállítani tudja az eredményeket.
Vágólapra másolva!

"Már-már komikus lesz Michael nélkül nekivágni egy világbajnoki sorozatnak. Még komikusabb az egész, ha arra gondolok, hogy Schumacher öt hónappal ezelőtt még a Forma-1 legkarizmatikusabb alakja volt. De ilyen az élet, és ilyen a sport. A jövőbe kell tekintenünk, az élet megy tovább"- nyilatkozta a Ferrari első embere a Gazzetta dello Sportnak.

"Schumacher a pályán kívül is űrt hagy maga után. Teljesen logikus, hogy nekünk is hiányozni fog. Nagy kihívás előtt állunk, hiszen most nélküle kell nyernünk, de igazi csapat vagyunk, és képesek vagyunk megoldani ezt a problémát."

"Ross Brawnt is bizonyára hiányolni fogja a csapat, de a Ferrari azért olyan erős, mert olyan személyekből áll, akik bármikor képesek átvenni egy-egy kulcspozíciót."

A jelenlegi pilóták, Felipe Massa és Kimi Raikkönen teljesítménye miatt sem kell aggódnia Montezemolónak: "Felipe téli teljesítményével nagyon elégedett vagyok, ugyanakkor Raikkönen képességei is lenyűgöztek. Előre sohasem döntöttük el, hogy ki lesz az első- illetve másodikszámú pilóta, ezt majd az idő eldönti. Ez idén is így lesz."