Felmérőre készül a Renault Ausztráliában

Vágólapra másolva!
A világbajnoki címvédő Renault főmérnöke, Pat Symonds szerint csapata maximálisan készen áll a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjra, és bár a csapat nincs a leggyorsabbak közt, bizakodóan várja az idei évet.
Vágólapra másolva!

A Renault az elmúlt két szezonban nyerni tudott Melbourne-ben. Most viszont nem jelenthető ki, hogy a franciák a futam esélyesei: "Jelenleg nehéz lenne pontosan megsaccolni, hogy hol is vagyunk a többiekhez képest. Azzal azért tisztában vagyunk, hogy nem vagyunk olyan helyzetben, mint az előző években. De a bahreini teszteken elért eredményeink alapján optimisták lehetünk"- nyilatkozta Pat Symonds.

"Bizonyos dolgokban még mindenképpen javítanunk kell az R27-esen, de pontosan tudjuk, mit kell tennünk. Nagyon kemény harc vár ránk idén, de készen állunk. Már nagyon várjuk az első versenyt, bizakodóak vagyunk."

"Úgy gondolom, hogy az autónknak fekszik a melbourne-i pálya, hiszen az R27-es gyors irányváltásokra képes és remek fékrendszerrel rendelkezik. Az aszfalt felszíne egyébként egyenetlen és a hőmérséklet is gyakran ingadozik, de az elmúlt években jól szerepeltünk Ausztráliában, valami hasonlóban bízunk most is."

"A pilótáink minden bizonnyal kissé elkenődtek, mert nem vagyunk a toppon, de mindketten sokat tettek már eddig is a fejlődés érdekében"- beszélt elismerően a Renault versenyzőiről Symonds.

"Giancarlo azt nyújtotta a télen is, amit várunk tőle, magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, és Fernando Alonso távozása után nagyon összekapta magát. Így is képzeltük ezt! Abban pedig biztos vagyok, hogy Heikki mindent elkövet majd annak érdekében, hogy minél jobban sikerüljön a debütálása a Forma-1-ben."

"A megváltozott program is kedvez neki, hiszen a pénteki szabadedzések során megtanulhatja a számára még ismeretlen pályákat. Már nagyon várjuk, hogy végre versenyhelyzetben is láthassuk"- fejezte be Symonds, aki csapatát jelenleg a harmadik helyre sorolja, holtversenyben a McLarennel. De biztosak lehetünk benne, hogy a franciák mindent elkövetnek majd az előrelépés érdekében.