Alonso szerint előnyben lesznek az újoncok

Vágólapra másolva!
A világbajnoki cím birtokosa, Fernando Alonso szerint az újoncok akár előnyben is lehetnek majd az első versenyeken, ugyanis nekik nem kell azzal foglalkozniuk, miként tudnak áttérni a Michelinről a Bridgestone abroncsokra.
Vágólapra másolva!

A Renault-tól a McLarenhez igazolt spanyol sofőrnek komoly fejtörést okozott a téli felkészülési időszak alatt, miként tudja kihozni a számára terjesen ismeretlen Bridgestone abroncsokból a maximumot.

A Michelin tavalyi távozásával, az idei évtől a japán beszállító látja el termékeivel a teljes mezőnyt a Forma-1-ben, így a korábban a franciák partnercsapainak versenyzői igen érdekes helyzetben találták magukat a téli teszteket megelőzően. Alonso megerősítette, hogy a Bridgestone papucsok teljes mértékben különböznek azoktól a keverékektől, melyeket az elmúlt években megszokhatott, így nem volt egyszerű számára az átállás a felkészülési időszakban.

"Úgy gondolom, hogy hatalmas különbséget jelentenek az új gumik, bár mindenkinek hozzá kellett szokni az új keverékekhez" - mondta Alonso Melbourne-ben. "Rengeteget vesztett az autó a tapadásából, a teljesítményéből, és szerintem a vezetési stílus kialakítása is sokkal összetettebbé vált."

A címvédő azt is elmondta, hogy véleménye szerint az újoncok, beleértve csapattársát, Lewis Hamiltont is, akár előnybe is kerülhetnek a többiekkel szemben az első néhány versenyen, ugyanis nekik nem kellett változtatniuk vezetési stílusukon a gumiváltás miatt.

"Úgy gondolom, hogy a Michelines versenyzők, beleértve magamat is, már hozzászoktak azokhoz az abroncsokhoz, és az évek során úgy alakították ki vezetési stílusukat, hogy az a lehető legjobban illeszkedjen a gumikhoz. Éppen ezért azok a versenyzők, akik idén kerültek be a Forma-1-be, előnyben lesznek, mert nekik nincsenek tapasztalataik a Michelin gumikról, így nem is kellett változtatniuk" - magyarázta Fernando, aki jól tudja, nem csak a versenyzőknek, a csapatoknak is komoly fejtörést okozott a gumiváltás.

"Biztos vagyok benne, hogy a csapatoknak is rengeteg területen kellett változtatniuk az új gumik miatt. Mindenki keményen dolgozott, hogy kitaláljon valamit, ami erősebbé teszi riválisainál" - fejezte be a kétszeres világbajnok.