Nakadzsima tesztelhet, van der Garde tovább várhat

Vágólapra másolva!
A Williams istálló szerdán bejelentette, hogy a pénteki szabadedzéseken a japán Kazuki Nakadzsima vezeti az egyik autót. A Spykeres Giedo van der Gardének ugyanakkor még várnia kell a bemutatkozással, hiszen a holland nem kapta meg a szuperlicencet.
Vágólapra másolva!

Nakadzsimának a héten GP2-es csapata, a DAMS színeiben kellett volna tesztelnie a Paul Ricardon, de az utolsó pillanatban mégis le kellett mondania a gyakorlásról.

Mindezt a DAMS istálló tudatta közleményében: "Az utolsó pillanatban érkezett a Williams istálló hívása, hogy a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon szabadedzésein számítanak Kazuki szolgálataira."

"A DAMS csapat nevében minden jót kívánunk Kazuki Nakadzsimának pályafutása első Forma-1-es hétvégéjéhez"- állt a nyilatkozatban.

Nincs ilyen szerencsés helyzetben a Spyker tesztelője, Giedo van der Garde, akit minden bizonnyal bevetett volna a csapat pénteken, de ezt nem teheti meg, mert a holland egyelőre nem kapta meg a szuperlicencet a FIA-tól.

A lelátóra száműzött hollandot minden bizonnyal Markus Winkelhock helyttesíti majd. Az viszont egészen biztos, hogy az idei második versenyen, Malajziában egy hazai pilóta, Fairuz Fauzy fog körözni pénteken az egyik Spykerrel.