Az utóbbi évek legizgalmasabb szezonja következik

Vágólapra másolva!
A korábbi kiváló autóversenyző, Sir Jackie Stewart rég nem látott izgalmakat jósol az idei szezonra. A skót legenda sokakkal ellentétben nem szűkíti le egy-két csapatosra a végső győzelemre esélyesek táborát.
Vágólapra másolva!

A Forma-1-ben az elmúlt években a Ferrari, majd a Renault dominanciája miatt olykor-olykor unalomba fulladt némelyik futam. Jó esély van rá, hogy ez az idén megváltozzon. Többek közt Jackie Stewart is ebben bízik. "Hosszú évek óta az idei lesz a legizgalmasabb év, ebben biztos vagyok"- nyilatkozta az AAP hírügynökségnek a skót.

A Forma-1-re soha nem volt jellemző, hogy annyira egyértelműek legyenek az erőviszonyok, és annyira egyoldalúak legyenek a világbajnoki címekért folytatott küzdelmek, mint az elmúlt években időnként voltak. A két "főkolompos", Michael Schumacher és Fernando Alonso körül azonban sok minden megváltozott tavalyhoz képest.

A német rekordbajnok hét világbajnoki címmel a háta mögött visszavonult, a két legutóbbi kiírás győztese, Alonso pedig csapatot váltott. Stewart szerint így más pilóták is lehetőséget kapnak arra, hogy bizonyítsák rátermettségüket, a legenda itt elsősorban a fiatalokra gondolt: "Lewis Hamilton képességeiben mindenki bízik, Nico Rosberg pedig már megvillantotta oroszlánkörmeit."

"A végső győztes persze valószínűleg a nagycsapatok pilótái közül fog kikerülni, a Ferrari és a McLaren-Mercedes tartozik az elsőszámú esélyesek közé. De én nagyon bízom benne, hogy a Williams is meg tudja közelíteni korábbi eredményeit. Azonban nem szabad megfeledkeznünk a BMW Sauberről, a Hondáról, de a címvédő Renault-ról sem."

A sok nyitott kérdés miatt ígérkezik oly izgalmasnak a hétvégén Melbourne-ben rajtoló szezon. Stewartot leginkább az foglalkoztatja, hogy a sportág történetének az idei szezon végén lesz-e újabb háromszoros világbajnoka: "A McLaren nagyon erős csapat, de óriási rejtély, hogy elegek lesznek-e ahhoz, hogy Fernando Alonso triplázni tudjon"- fejezte be a skót.