Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Sauber: megszerezhettem volna Coulthardot

Vágólapra másolva!
Az egykori csapattulajdonos, Peter Sauber elárulta, lehetősége lett volna leszerződtetni David Coulthardot csapatához még 2005-ben, ám ahelyett, hogy a skót sofőrt választotta volna, félrenyúlt, és szerződést kötött Jacques Villeneuve-vel.
Vágólapra másolva!

A svájci üzletember a héten felfedte egyik titkát, miszerint a Red Bull Racing jelenlegi versenyzője, David Coulthard felajánlotta neki szolgálatait még 2005-ben. Sauber úr azonban nem élt a lehetőséggel, amit máig sajnál, és az 1997-es évad világbajnokát, Jacques Villeneuve-öt választotta Felipe Massa csapattársának, aki egy-két verseny kivételével folyamatosan alulmaradt ifjú márkatársával szemben.

Mikor a BMW felvásárolta a Sauber istállót, Jacques ugyan a fedélzeten maradt, ám a 2006-os idény közben a vezetőség úgy döntött, mivel nem hozza az eredményeket, szakít az egykori világbajnokkal.

"Hibáztam, ez a legjobb szó. Most már biztosan másképp csinálnám" - mondta az üzletember a Credit Suisse magazinnak adott nyilatkozatában. "Azonban most már könnyű okosnak lenni. Akkoriban viszont nem volt mit tennem. David Coulthard jelentkezett nálam, ám ő már évek óta a McLaren második számú versenyzője volt, ami egy kissé visszariasztott engem, noha mindig is kedveltem őt, mint embert. Újoncok még szóba jöhettek volna, ám túlságosan kockázatosnak tartottam egy másik zöldfülűt ültetni Massa mellé a második autóba."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről