Schumacher nélkül is bajnok lesz a Ferrari

Vágólapra másolva!
A Forma-1 háromszoros világbajnoka, Sir Jackie Stewart szerint a Ferrari idén is favoritként kezdheti meg a világbajnokságot, még akkor is, ha a tavalyi évben elvesztette két kulcsemberét, Michael Schumachert, és Ross Brawnt.
Vágólapra másolva!

Egyesek szerint a Ferrari teljesítménye komolyan visszaeshet az idei évben, ugyanis már nem számíthatnak a technikai guru, Ross Brawn, és a hétszeres világbajnok Michael Schumacher segítségére. Mindezek ellenére az ex-pilóta, Jackie Stewart úgy véli, az olaszok fittyet hányva a változásokra, diadalra törnek 2007-ben.

"Biztos vagyok benne, hogy az elmúlt öt évben elvégzett közös munka idén még kihat a csapat teljesítményére" - mondta Stewart az Autosport magazinnak. "Hihetetlen keményen és eredményesen folyt a munka a Ferrarinál: Schumacher és Brawn mindenkit motivált, miközben Jean Todt remekül beosztotta a rendelkezésükre álló anyagi erőforrásokat. Ezek az emberek rengeteget tettek a csapatért, és bár idén nem lesz a fedélzeten Schumacher és Brawn, továbbra is érződni fog az, hogy az elmúlt években milyen keményen dolgoztak."

Az egykori világbajnok azt is elmondta, hogy véleménye szerint Felipe Massa lesz az elsőszámú versenyző a Ferrarinál, miután a kis brazil fantasztikusan teljesített Schumacher árnyékában a tavalyi esztendőben.

"Massa remek szezon előtt áll. A tavalyi év vége felé fantasztikusan szerepelt. Hihetetlen gyors pilóta, és ha arra szüksége volt, akkor akár erején felül is teljesített. A brazil verseny fergeteges volt. Biztos vagyok benne, hogy nem volt egyszerű számára hazai versenye, hiszen sokáig nem mehetett a saját tempójában, mert figyelnie kellett arra is, hogy Michael hol tart pályafutása utolsó megmérettetésén" - magyarázta az öreg.

"Lenyűgözött a teljesítménye, és ha így folytatja, akkor ő lesz a jövő nagy bajnoka. Ami Kimit illeti, tudjuk róla, hogy gyors versenyző, azonban még hozzá kell szoknia új csapatához."