A BMW hadat üzent a Mercedesnek

Vágólapra másolva!
Mario Theissen, a BMW motorsport igazgatója nagy dobásra készül, és azt szeretné, ha az elmúlt években sokat fejlődő istálló már 2007-ben bekerülne az élcsapatok közé. A németek legfőbb célja, hogy a rivális márkát, a Mercedest maguk mögé utasítsák.
Vágólapra másolva!

A téli tesztek eredményei alapján a BMW bizakodva várhatja az egy hét múlva rajtoló szezont, habár az F1.07-es megbízhatósága még koránt sem tökéletes. A müncheni gárdánál ennek ellenére arra hajtanak, hogy a Mercedest megelőzve megszerezzék a legjobb német márka címet.

"A tesztek kezdetekor előttünk jártak (McLaren), ez tény, de később sokat javultunk, és felzárkóztunk mögéjük. Most itt a lehetőség, hogy megnézzünk egy egész versenyhétvégét, és felmérjük, mekkora is a különbség kettőnk között"- nyilatkozta Mario Theissen.

"Az autók sebességét nézve szorosan ott vagyünk mögöttük. Azonban mindannyian tudjuk, hogy a sebesség nem minden. A megbízhatóság terén még van hová fejlődnünk."

A BMW nem titkolt célja, hogy a konstruktőrök közt megszerezze a második helyet, és ehhez véleményük szerint a McLarennel kell majd megvívniuk. "Ha jó helyre tudjuk magunkat kvalifikálni, és a gumijaink is jók lesznek, akkor képesek leszünk dobogós helyen célba érni Melbourne-ben."