Räikkönen a Ferrarival végre bajnok lehet

Vágólapra másolva!
A Ferrari újdonsült versenyzője, Kimi Räikkönen nem sokkal a szezon első futama előtt nagyon bízik benne, hogy végre egy olyan autóval versenyezhet, amivel nem csak esélye van a világbajnoki cím megszerzésére, de el is érheti azt.
Vágólapra másolva!

A legtöbb szakértő Michael Schumacher visszavonulása után Kimi Räikkönent és Fernando Alonsót tartja a legjobb pilótának a mezőnyben. A két klasszis mellett azonban sokan számolnak Felipe Massával és az újonc Lewis Hamiltonnal is. Az idén minden bizonnyal ez a négyes harcol majd a vb-címért is, melyből a finn végre győztesen szeretne kikerülni.

Räikkönen eddig 104 nagydíjon állt rajthoz a Forma-1-ben, és többször is igen közel járt ahhoz, hogy bajnokká koronázzák. 2003-ban és 2005-ben is vb-második lett a McLrennel, mindkét esetben csak egy hajszállal maradt le a végső diadalról. A finn által nyüstölt ezüstnyilak vagy nem voltak elég gyorsak, vagy ha a sebességgel nem volt probléma, akkor a versenyt nem bírták végig.

Ez a rossz széria azonban akár már idén véget is érhet, hiszen a Ferrari a favoritok közé tartozik a 2007-es kiírásban. Még akkor is, ha a csapatot elhagyta két sikerkovács, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher és a technikai igazgatóként elévülhetetlen érdemeket szerző Ross Brawn.

A téli teszteken azonban a vörösök megmutatták, hogy mindenkire nagy veszélyt jelentenek, így Raikkönen is joggal lehet optimista: "Az autó nagyon jó, és arra fogunk törekedni, hogy a lehető legtöbb versenyt mi nyerjük meg"- nyilatkozta a finn a spanyol AS című napilapnak.

"Az első futamra is remek formában készülhetünk, pillanatnyilag minden tökéletesnek tűnik. A múlt héten jól sikerült az új aerodinamikai csomag tesztelése is, úgyhogy minden szempontból maximálisan elégedettek lehetünk az autóval."

Az eufórikus hangulat ellenére Raikkönen óvatosan fogalmaz a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjjal kapcsolatban: "Ilyenkor még nehéz megjósolni, hogy a többiek mire képesek. Várnunk kell egy kicsit, hogy láthassuk, mi történik majd Melbourne-ben, de az kétségtelen, hogy jó helyzetben vagyunk, hiszen az autónk tényleg fantasztikus. Elég gyorsak vagyunk, bizakodva várom a futamot és az egész szezont is" -fejezte be a 27 éves pilóta.