Fisichella: Bajnokesélyesek vagyunk

Vágólapra másolva!
A világbajnoki címvédő Renault csapat versenyzője, Giancarlo Fisichella annak ellenére, hogy korábban úgy nyilatkozott, csapatának mintegy fél másodperc a hátránya az élmenőkkel szemben, nem mondott le a címvédésről.
Vágólapra másolva!

A Renault a legutóbbi két évben a konstruktőrök és a versenyzők pontvadászatában sem talált legyőzőre, ám az idei évnek így sem vághatnak neki abszolút favoritként. A téli teszteken ugyanis a fanciák R27-es modellje jócskán elmaradt a Ferrarik és a McLaren-Mercedesek teljesítménye mögött.

Giancarlo Fisichella tisztában van vele, hogy idén nehéz éve lesz, pedig most kiléphet a kétszeres világbajnok Fernando Alonso árnyékából, hiszen a spanyol a McLarenhez szerződött. A római születésű pilóta azonban az újonc Heikki Kovalainen személyében erős riválist kapott, akit ha nem tud rendszeresen megverni, akkor minden bizonnyal rövidesen lezárhatja pályafutásában a renault-s fejezetet.

"Az elmúlt időszakban volt módunk arra, hogy a teljesítményünket összahasonlítsuk a többiekével, és ezalapján elmondható, hogy nehéz szezon vár ránk"- kezdte Fisichella, aki képesnek tartja az R27-es versenygépet arra, hogy azzal futamokat nyerjenek. Az olasz szerint a Renault idén a Ferrarival és a McLarennel karöltve fog versengeni az élen, de a dobogós helyezések elosztásába a BMW is bele fog szólni.

"Bajnokesélyesek vagyunk, de az első néhány versenyen mindenképpen gyorsulnunk kell"- folytatta a 34 éves olasz. "A szezon háralévő részében az eredményességünk viszont nagyrészben attól is függ majd, hogy a fejlődésünkre a többiek milyen gyorsan tudnak reagálni"- fejezte be Fisico, akinek először amiatt kellene aggódnia, hogy egyáltalán ők utolérjék a többieket.