Alonso halhatatlanná akar válni

Vágólapra másolva!
A kétszeres világbajnok Fernando Alonsónak esze ágában sincs leállni azután, hogy a legutóbbi két szezonban nem talált legyőzőre. Sőt ellenkezőleg: a Renault-t tavaly elhagyó és a McLarenhez szerződő pilóta a csapatváltásból újabb motivációt merített.
Vágólapra másolva!

"Újabb világbajnoki címeket akarok nyerni, ez a legfőbb célom"- nyilatkozta Alonso. "Ha valaki egyszer nyerni tud, akkor az azt jelenti, hogy az adott évben neki volt a legjob autója."

"Ha valaki már kétszeres világbajnok lesz, az véleményem szerint csodás teljesítményre vall. De azoknak lesz igazán halhatatlan a neve, akik három, vagy annál több vb-elsőséggel büszkélkedhetnek."

Alonso idén a McLarennel próbálhat meg újabb elsőségre törni: "Ha valaki megkérdezné, hogy mi a értékesebb számomra, három címet nyerni ugyanazzal a csapattal, vagy két különbözővel, akkor a válaszom roppant egyszerű lenne"- folytatta a versenyző, aki nyilván már csak azért is az utóbbi verziót tartaná fontosabbnak, mert a Renault-val már aligha lehetne újra bajnok.

Az, hogy a triplázás már idén is sikerülhet-e a spanyolnak, egyelőre Alonso számára is rejtély, a válasszal véleménye szerint a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat mindenképpen meg kell várnia. A téli tesztek eredményei alapján egyébként nem meglepő, hogy három csapattól tart leginkább: "A Ferrari, a Renault és a BMW lehetnek a legveszélyesebbek, és biztos vagyok benne, hogy nagyon kemény szezon előtt állunk."