Renault: Előttünk jár a Ferrari

Vágólapra másolva!
A Renault pályamérnöke, Denis Chevrier szerint a Ferrari várhatja a legesélyesebbként a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat, azonban figyelmeztetett, legalább három versenynek le kell mennie ahhoz, hogy tiszta képet kapjunk a valós erőviszonyokról.
Vágólapra másolva!

Nem sokkal azután, hogy Giancarlo Fisichella elárulta, a Renault körönként fél másodperces hátrányban van a Ferrarival és a McLarennel szemben, a franciák pályamérnöke, Dennis Chevrier kijelentette, rengeteg tartalék van még az R27-es konstrukcióban. A szakember rávilágított arra is, hogy a tesztekből roppant nehéz bármiféle következtetést levonni, és még azt is el tudja képzelni, hogy csak az első európai futamon derül majd fény a valós erősorrendre.

"Az elmúlt évek azt bizonyították, hogy mindig annak volt a legtöbb problémája a szezon során, aki a legjobban teljesített a téli teszteken" - figyelmeztetett Chevrier. "Nagyon nehéz jóslatokba bocsátkozni, hiszen míg le nem zajlik az első három verseny, nem tudhatjuk, ki az abszolút favorit. Eddig úgy tűnik, hogy a tradicionálisan jól szereplő csapatok állnak az élen. A Ferrari roppant erősnek tűnik, és talán előnyben is van a többiekkel szemben. A BMW is komoly erőt képvisel, de még semmiben nem lehetünk biztosak."

Ugyan a Renault eddig nem szerepelt valami fényesen a téli teszteken, és a teljesítményük is jócskán alulmarad az elmúlt két évben megszokotthoz képest, Chevrier elmondta, mindkét gyárukban keményen folyik a munka, hogy felkészülten vághassanak neki a 2007-es szezonnak - mikor elsődleges céljuk a bajnoki cím megvédése lesz.

"Mindkét gyárunkban hatalmas motivációval találkoztam, mindenki keményen dolgozik, hiszen jól tudják, nem lesz egyszerű az idei évad. Tisztában vagyunk azzal is, hogy már a kezdetektől fogva keményen kell dolgoznunk, és egy pillanatra sem szabad leengednünk" - tette hozzá a Renault szakembere.