Massa: Sokat jelentett a brazil győzelem

Vágólapra másolva!
Felipe Massa fontosnak tartja, hogy megnyerte a szezonzáró Brazil Nagydíjat, ugyanis azóta sokkal nagyobb elismerést kap a sportágon belül. A Ferrari brazilja magabiztosan várja az idei évet, mert úgy gondolja, jó eséllyel pályázhat a bajnoki címre.
Vágólapra másolva!

Azt követően, hogy Törökországban parádés vezetést bemutatva megnyerte élete első Forma-1-es versenyét, csapattársa, Michael Schumacher búcsúfutamán, hazai közönsége előtt szintén parádézott, és bezsebelte a győzelmet a szezonzáró Brazil Nagydíjon.

Massa úgy gondolja, pályafutása második győzelmével is bizonyította, igenis rászolgált arra, hogy a mezőny egyik legjobb csapatánál, a Ferrarinál versenyezzen.

"Roppant fontos volt. Elsősorban azért, hogy bekerüljek az első háromba, amiért egész évben harcoltam, másodsorban pedig azért, mert sikerült megnyernem második versenyem ugyanabban az évben. Azonban leginkább azért örülök a győzelemnek, mert meg tudtam mutatni az embereknek, hogy nem azért szerződtetett a Ferrari, mert nem volt más választása" - mondta Massa.

"Úgy érzem, már sokkal jobban tisztelnek a Forma-1 berkein belül. Biztos vagyok benne, hogy egy olyan kaliberű élcsapatnál, mint a Ferrari, sokkal több tudást lehet felhalmozni, és megmutatni a nagyközönségnek, mire is vagyok képes valójában. Fantasztikus lehetőséget kaptam a tavalyi évben, és két győzelmet is bezsebeltem, melyek közül a brazilra vagyok a legbüszkébb. Első Brazil Nagydíjam volt versenyképes autóban, így nem csoda, hogy fontos volt számomra" - fejezte be mondandóját a Ferrari brazil sofőrje.