Karthikeyan még nem mondott le az F1-ről

Vágólapra másolva!
Narain Karthikeyan továbbra sem mondott le a Forma-1-ről, és bízik benne, hogy egy nap ismét rajthoz állhat a királykategóriában. Az indiai sofőr azt is elárulta, sokat jelentett számára, mikor Alex Wurz versenyzői ülést kapott a Williamstől az idei évre.
Vágólapra másolva!

A grove-i bázisú alakulat tesztversenyzője legutóbb 2005-ben, a már nem létező Jordan istálló színeiben gördülhetett pályára Forma-1-es versenyen. Az indiai sofőr azóta a Williams istálló tesztpilótájaként tevékenykedik, ám valljuk be, az elmúlt két évben nem sok dolga volt a királykategóriában.

Bár egyesek úgy gondolják, a harminc éves versenyző végleg elbúcsúzhat a Forma-1-től, Karthikeyan, márkatársa Alexander Wurz példáján felbuzdulva, ismét elkezdett reménykedni abban, hogy egy nap visszatérhet a királykategóriába.

Wurz ugyanis 2000-ben távozott a Benetton istállótól, és azóta mindössze csak egy futamon vett részt a McLaren színeiben (ahol tesztpilótaként dolgozott), mikor a sérülést szenvedett Montoyát kellett helyettesítenie még 2005-ben. Az osztrák pilóta meglepő módon a harmadik helyre terelgette versenyautóját a San Marinoi Nagydíjon, mellyel ismét megcsillant számára a remény, hogy versenyzői ülést kaphat a Forma-1-ben. Ugyan egy évet várnia kellett erre, 2007-re szerződést kínált neki a Williams.

"Meg kell nézned a lehetőségeidet, és várnod kell, míg rád kerül a sor. Így működik jelen pillanatban a Forma-1. Kicsi a felvevőpiac, és rengeteg a jelentkező"- mondta Karthikeyan a Reuters hírügynökségnek adott nyilatkozatában, melyben hangsúlyozta, továbbra is a királykategória az elsődleges célpont számára, és csak azért versenyez az A1GP-ben, hogy fitten tartsa magát.

"Elsődleges célom az, hogy a Forma-1-be kerüljek, méghozzá a Williams istállóval. Csak azért versenyzek az A1GP-ben, hogy fitten tartsam magam, és ne essek ki a ritmusból. Éppen ezért a következő három versenyen még biztosan rajthoz fogok állni a bajnokságban" - mondta az indiai versenyző.