Ecclestone szerint Massa lesz a világbajnok

Vágólapra másolva!
A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone egyik nagy kedvence volt a tavaly visszavonuló Michael Schumacher. Az aprótermetű brit szerint idén Massa révén a Ferrari újra bajnok lehet, a német pilótákról viszont nincs túl jó véleménnyel.
Vágólapra másolva!

Sokan Ayrton Senna tragikus halála után is úgy gondolták, hogy a Forma-1-nek befellegzett. Ám nem így történt, és ugyan Schumacher visszavonulásával is egy nagy klasszist vesztett el a soportág, Ecclestone szerint lesz, aki a helyébe lépjen.

"Sok új, német pilóta jön a sportágba, akiknek minden bizonnyal az lesz a céljuk, hogy Schumacher nyomdokaiba lépjenek"- nyilatkozta Ecclestone, aki itt elsősorban a Sebastian Vettel és Adrian Sutil nevével fémjelzett generációra gondolt. "Ez persze nem lesz egyszerű számukra, de ha jók lesznek, hasonló magasságokba emelkedhetnek."

Schumacher öccse, Ralf a Forma-1 mindenhatója szerint rossz csapatban, rossz autóban ül, sokkal jobb helye lenne a Renault-nál. Ecclestone a száguldó cirkuszban szintén nagy rutinnal rendelkező másik némettel, Nick Heidfelddel sem számol: "Heidfeld az elmúlt években sem tudta magát az élre verekedni. Miért sikerülne ez neki pont most."

A 76 éves brit viszont meg van róla győződve, hogy a Ferrari Michael Schumacher nélkül is tud világbajnokságot nyerni, akár már az idén is. Ecclestonnál Schumi tavalyi csapatársa, Felipe Massa a favorit, akit minden bizonnyal a nagy előd, a hétszers világbajnok is támogatni fog.