A szingapúri kormány is a futam mellé állt

Vágólapra másolva!
Szerződés még nincs a szingapúriak kezében azzal kapcsolatban, hogy a jövőben rendezőként ők is részesei lennének a száguldó cirkusznak, de most már a kormány is szorgalmazza a nagydíjat. Bernie Ecclestone hétfőn cáfolta a konkrét egyezség meglétét.
Vágólapra másolva!

A Forma-1 kereskedelmi jogaiért felelő Bernie Ecclestone legutóbbi nyilatkozatában cáfolta, hogy bármiféle megállapodás lenne Szingapúrral, de azt azért megerősítette, hogy a háttérben már zajlanak az egyeztetések. Ecclestone mindenképpen szeretne terjezkedni ázsiában is, és Szingapúrban a tervek szerint éjszakai futamra kerülne sor.

Mindenképpen fejlemény az ügyben, hogy a szingapúri kormány is jelezte, támogatja a versenyrendezést: "Egy Forma-1-es futam minden vállalkozó számára nagy anyagi ráfordítást igényel. Egy ilyen projektnek szüksége van a kormány anyagi és egyéb támogatásra, mert csak így lehet életképes"- nyilatkozta a kereskedelemért és az iparért felelős szingapúri miniszter.

A kormány belátta, hogy egy Forma-1-es nagydíjból az ország ipara is profitálhatna. Ráadásul egy nagydíj egy új célcsoportot is megmozgatna, és a turizmusra gyakorolt jótékony hatása mellet más iparágakat is fellendítene.