Massa: Hamilton lesz az év meglepetése

Vágólapra másolva!
Felipe Massa szerint a McLaren újdonsült versenyzője, Lewis Hamilton lehet az idei év egyik legnagyobb meglepetése, még akkor is, ha a fiatal brit tehetségnek a kétszeres világelső Fernando Alonso csapattársaként kell bizonyítania.
Vágólapra másolva!

A huszonkét éves színes bőrű versenyző, eddig mindent megnyert, ahol elindult. Hamiltont a tavalyi évben a Forma-1 előszobájaként is emlegetett GP2-es géposztály világbajnokává avatták, majd nem kis meglepetésre versenyzői szerződést kapott a McLarentől.

Bár sokan attól tartanak, hogy Alonso mellet nem tud majd kibontakozni az ifjú tehetség, a Ferrari brazil versenyzője sokat vár Hamiltontól, ahogy a Renault újoncától, Heikki Kovalainetől is.

"Régóta ismerem Hamiltont, szerintem már eleget bizonyított, remek a vezetési stílusa, és a teljesítményével sincsen gond. Azonban abban is biztos vagyok, hogy Kovalainen is jól fog szerepelni, hiszen hatalmas tapasztalattal rendelkezik" - mondta a brazil pilóta, aki szerint a BMW Sauber lengyel sofőrjéről, Robert Kubicáról sem szabad megfeledkezni.

"Fantasztikus versenyző. Az elmúlt évben kimagaslóan teljesített, pedig alig volt tapasztalata a Forma-1-ben. Biztos vagyok benne, hogy nagy versenyző válik belőle. Majd az idei évben meglátjuk, mire lesz képes. Jó az autója, és szerintem versenyképes lesz idén."