Vágólapra másolva!
Tavaly sokan sajnálták Felipe Massát, amiért a Forma-1 legeredményesebb pilótája, Michael Schumacher árnyékában kellett autóznia. A brazil azonban elmondása szerint sokat köszönhet a német klasszisnak.
Vágólapra másolva!

A téli tesztek eredményei alapján az előttünk álló szezon egyértelmű esélyese a Ferrari csapata. Ha a pilótákat nézzük, a gárda brazilja, Felipe Massa is jobbnak tűnik, mint az új szerzemény, Kimi Raikkönen. A dél-amerikai versenyző elmondása szerint nagyon sokat köszönhet a tavaly visszavonuló Michael Schumachernek.

"Az elmúlt évben rengeteget tanultam Michaeltől"- nyilatkozta Massa. "Nélküle nem tartanék most itt. Nagyon keményen fogok dolgozni, hogy megközelítsem az ő teljesítményét."

A brazil a tavalyi évadot győzelemmel fejezte be, ráadásul hazai pályán sikerült elsőként átgördülnie a célvonalon: "Életem legfontosabb napja volt az"- emlékezett vissza Massa. "Michael is gratulált a győzelmemhez. Emlékszem, mikor kiszálltam az autómból, ő odajött, és átölelt. Ezt én úgy értelmeztem, hogy azt mondja: Oké, most már te jössz!"

A 25 éves tehetség 2002-es debütálása óta 70 futamon állt rajthoz, és ezek közül kettőt sikerült megnyernie. Massának idén megvan minden esélye, hogy végrehajtsa a nagy áttörést, és akár a világbajnoki címet is megszerezze.

"Nem vagyok többé hézagpótló"- utalt arra a brazil, hogy a hétszeres világbajnok Michael Schumacher mellett csak másodhegedűs volt. Ennek most vége, és a jelek szerint Kimi Raikkönen csapattársaként is vezérszerepet tud majd játszani a Ferrarinál.