Ecclestone: Nincs megállapodás Szingapúrral

Vágólapra másolva!
Bernie Ecclestone cáfolta azokat a híreket, miszerint nemrégiben aláírt volna egy szerződést arról, hogy a Szingapúri Nagydíj a jövőben bekerül a Forma-1-es versenynaptárba.
Vágólapra másolva!

Már hónapokkal ezelőtt felröppentek olyan híresztelések, melyek arról szóltak, hogy a száguldó cirkusz Szingapúrba is ellátogatna. A múlt héten a sajtóban már az is megjelent, hogy a Forma-1 promótere, Bernie Ecclestone aláírta a szerződést a szervezőkkel.

"Senkivel sem írtam alá szerződést azzal kapcsolatban, hogy a versenynaptárba új futam kerülne be"- cáfolta a híreszteléseket Ecclestone.

A Forma-1 mindenhatója ugyanakkor azt megerősítette, hogy egyeztetéseket folytat az éjszakai versenyekkel kapcsolatban. Az első ilyen futamnak pedig könnyen Szingapúr adhat majd otthont: "Ez remek lenne. Én voltam az, aki kezdeményezte, hogy éjszakai versenyt
rendezzünk itt, de más ázsiai országok is szóba jöhetnek"- folytatta a brit.

Ecclestone nem véletlenül kardoskodik az ázsiai éjszakai versenyek mellett, hiszen egy ilyen futam nagy üzletet jelentene. Már csak azért is, mert egy ilyen verseny európai idő szerint nagyjából a főműsoridőre esne.

Apró probléma, hogy a pálya mentén nagyon erős világításra lenne szükség, az autók csak így lennének jól láthatóak a kamerák számára is. Ha pedig reflektorokkal szinte napfényes körülményeket teremtenének egy-egy futamon, akkor mi értelme van az éjszakai versenyzésnek?