De la Rosa: A McLaren túlszárnyalja a Ferrarit

Vágólapra másolva!
Pedro de la Rosa szerint a McLaren már az első versenyen esélyes lehet a győzelemre, noha a téli tesztek utolsó állomásán minden jel arra utalt, hogy a Ferrari várhatja az abszolút favoritként a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat.
Vágólapra másolva!

A világbajnoki cím birtokosa, Fernando Alonso már korábban elárulta, a Ferrari valamennyivel előttük jár a fejlesztésekben, így az olaszok várhatják a legesélyesebbként a nem egészen két hét múlva megrendezésre kerülő melbourne-i viadalt.

Mindezek ellenére a wokingiak tesztversenyzője, Pedro de la Rosa magabiztosan várja a szezonnyitót, ugyanis eddig teljes mértékben meg van elégedve a Mercedes motorral hajtott MP4/22-es modell teljesítményével.

"Biztos vagyok benne, hogy autóink képesek lesznek harcba szállni a győzelemért. Úgy gondolom, bárkit képesek leszünk megverni" - mondta a spanyol sofőr az EFE hírügynökségnek adott nyilatkozatában. "Remekül haladt a munka, jó volt együtt dolgozni Fernandóval és Lewisszal. Olyan volt, mintha már évek óta együtt dolgoztunk volna."

De la Rosa azért is áldja az eget, hogy nem voltak komolyabb megbízhatósági problémáik, így teljes erőbedobással az új autó teljesítményének javítására tudtak koncentrálni.

"Nem voltak megbízhatósági problémáink a téli időszak alatt. Ez pedig lehetővé tette számunkra, hogy a tervek szerint haladjunk fejlesztési programunkkal, így a gyárból kikerült újításokkal folyamatos fejlődést tudunk elérni" - magyarázta de la Rosa. "Amikor problémánk volt, az azért volt, mert megpróbáltunk minden alkatrészt addig használni, amíg tönkre nem megy. Ez viszont szükségszerű volt, hogy megtudjuk, meddig lehet elmenni az egyes elemekkel."