Brundle Ferrari-McLaren csatát vár

Vágólapra másolva!
A korábbi Forma-1-es pilóta, Martin Brundle gyakran elmondja véleményét a száguldó cirkusz ügyes-bajos dolgaival kapcsolatban. A brit versenyző szerint az előttünk álló szezonban a Ferrari és a McLaren-Mercedes fog dominálni.
Vágólapra másolva!

A csapatok a múlt héten Bahreinben befejezték a március 18-án rajtoló szezonra való felkészülést. Az eredmények alapján a Ferrarinál végezték a legjobb munkát a téli hónapokban, hiszen a vörösök mindenkit maguk mögé utasítottak az utolsó gyakorláson.

Ezek után nem csoda, ha Martin Brundle is azt várja, hogy a vörösök meghatározó szerepet játsszanak majd a 2007-es szezonban. A brit szerint a Ferrari és a McLaren jóval a többiek előtt jár, ég és föld lesz a különbség az említett két csapat és a többi gárda közt.

"Nagyon úgy tűnik, hogy különösen a Ferrari, de azért a McLaren is nagyon jó autóval várja a szezont"- kezdte értékelését Brundle. "Ugyanakkor a BMW Sauber is jó benyomást keltett."

"Azonban már többször bebizonyosodott, hogy a teszteken elért eredményekből nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni. Ugyanis ilyenkor csak a legjobb eredményeket hozzák nyilvánosságra, viszont azt már nem tudhatjuk, hogy az egyes csapatok milyen köröket futottak az egész napos gyakorlás során."

A Ferrari azonban kétségtelenül erősnek tűnik, de Brundle a McLarent a pilótái miatt nem írja le: "Lewis Hamilton nagyon gyors, de mivel még tapasztalatlan, valószínűleg hibázni fog, de idővel majd vele is komolyan kell számolni. Fernando Alonsót viszont a mezőny legjobb, legérettebb pilótájának tartom, aki kompenzálni tudja autója esetleges gyengeségeit, így versenyben lesz a Ferrarikkal"- fejezte be a brit.