Raikkönen elégedett, de óvatos

Vágólapra másolva!
Kimi Raikkönen továbbra is óvatosan nyilatkozik a Ferrari idei esélyeiről, noha az olasz alakulat a héten megrendezett utolsó téli tesztprogramon toronymagasan verte a mezőnyt Bahreinben.
Vágólapra másolva!

A Ferrari egyértelműen előnyben van a többiekkel szemben, legalábbis a teszteken látottak alapján. Az olaszok versenyzői a héten megrendezett bahreini teszteken sem találtak legyőzőre, és úgy tűnik, abszolút favoritként érkezhetnek a két hét múlva megrendezésre kerülő Ausztrál Nagydíjra.

Mindezek ellenére a gárda újdonsült versenyzője, Kimi Raikkönen óvatosan nyilatkozott a Ferrari esélyeiről, noha bevallotta, eddig teljes mértékben meg van elégedve az F2007-es modell teljesítményével.

"Úgy gondolom, az új autóval minden a legnagyobb rendben. A héten megrendezett teszteken is jól muzsikált. Mindezek ellenére még korai lenne messzemenő következtetéseket levonni a tesztekből, ugyanis nem tudhatjuk, hogy a többiek milyen programon voltak. Csak Melbourne-ben derül ki, hol állunk a mezőnyben" - mondta Raikkönen.

"Elégedettek vagyunk az új autó teljesítményével. Ahogy azt már mondtam, bízunk benne, hogy elég gyors. Pozitívan állunk az idei évhez. Az első versenyig várnunk kell, hogy megtudjuk a valós erőviszonyokat, de eddig úgy tűnik, jól állunk. Majd kiderül. Az új csomagunk a várakozások szerint teljesített, így elégedettek lehetünk."

Ugyan nem szeretne elszállni, Raikkönen ismét hangsúlyozta, célja az idei évben nem más, mint a bajnoki cím megszerzése. "Természetesen megpróbáljuk bezsebelni a bajnoki címet. Minden megteszünk annak érdekében, hogy minél több versenyt nyerjünk, és a lehető legjobban felkészülten szeretnénk megkezdeni az idény első versenyét."