Davidson nem aggódik a csúszás miatt

Vágólapra másolva!
A Super Aguri brit versenyzője, Anthony Davidson bízik benne, hogy új autójuk késői bemutatója miatt nem kerülnek hátrányba a többiekkel szemben a két hét múlva megrendezésre kerülő szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon.
Vágólapra másolva!

A Super Aguri hivatalosan is megerősítette, tovább csúszik új autójának bemutatója, és csak március 14-én, két nappal a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj pénteki szabadedzéseit megelőzően rántja le a leplet az SA07-esről.

A Honda támogatást élvező kiscsapat eredeti terve az volt, hogy március 12-én Tokióban mutatja be új autóját, ám mivel a munkálatok a tervezettnél lassabban haladtak, csak két nappal később, Melbourne-ben hull le a lepel az SA07-es modellről.

Mindezek ellenére a gárda újdonsült versenyzője, Anthony Davidson nem aggódik, ugyanis véleménye szerint az a legfontosabb, hogy a Super Agurinak sikerült kihoznia a Bridgestone új abroncsaiból a maximumot a téli tesztek alatt, noha egyesek még mindig küszködnek az új keverékek gyenge tapadása miatt.

"Nem hiszem, hogy problémát okozna az új autó bemutatójának csúszása. Emiatt nem aggódom" - mondta Davidson. "A Forma-1-es autók közt nincs olyan nagy különbség, azonban a legnehezebb dolgunk az abroncsokkal volt, hiszen ki kellett ismernünk, és meg kellett tanulnunk, miként muzsikálnak az új keverékek. A legtöbb versenyző sokat panaszkodott az új gumik tapadására, és nekem sem volt egyszerű a dolgom Barcelonában, mikor igencsak csúszkáltam a pályán. Éppen ezért úgy gondolom, hogy a gumik döntik majd el a versenyt."