Raikkönen gyorsan beilleszkedett a Ferrarinál

Vágólapra másolva!
Korábban sokan féltették Kimit, amikor a tavalyi szezon végén a Ferrarihoz szerződött, de a finn az eddigi teszteken rácáfolt mindenkire. A Jégembernek becézett sofőr remek időeredményeket fut, és elmondása szerint otthonosan érzi magát az olaszoknál.
Vágólapra másolva!

A legtöbb kritikus alkalmatlannak tartotta a finnt arra, hogy a nemrégiben visszavonuló hétszeres világbajnok Michael Schumacher nyomdokába lépjen. Persze még korai lenne azt állítani, hogy a szőkeség bizonyított, de a téli teszteken azt már megmutatta, hogy a vörös autóval is villámgyors tud lenni.

A kritikusok hangja persze egy-két remek időeredmény láttán még nem halkul el. Frank Williams nem leplezi, hogy elismeri Raikkönen kvalitását, és az egyik legjobb pilótának tartja, de: "Nagyon különleges képességekkel rendelkezik. De sajnos nem vesz elég komolyan bizonyos dolgokat. Nagy kár ezért. Michael Schumacher felfogása sokkal másabb volt"- nyilatkozta a csapatfőnök.

Raikkönen egykori kollégája, a világbajnok Jacques Villeneuve is megragadta a lehetőséget, hogy egyik interjújában beszóljon a finnek: "Az kétségtelen, hogy Kimi nagyon gyors a pályán, de ez nem minden. Egy jó pilóta sok időt tölt el a mérnökeivel és a szerelőkkel, és összhangban van a csapat minden tagjával"- nyilatkozta a kanadai.

Persze nem mindenki kritizálja ilyen élesen a szélvészgyors versenyzőt, a Ferrari főtervezője, Aldo Costa szerint nem lesz probléma a 27 éves sofőrrel: "Gyorsan megtaláltuk a közös hangot Kimivel. Mikor először találkoztunk vele a központban, már akkor megállapítottuk a mérnökökkel, hogy semmi gond nem lesz ezzel a fiúval."

Raikkönen idei csapattársa, Felipe Massa tavaly még Michael Schumacher oldalán versenyzett, így reálisan össze tudja hasonlítani a két pilótát: "Kimi teljesen más karakter, más személyiség, mint Michael. Nagyon sportszerű fickónak tűnik, a teljesítményét pedig mindenki jól ismeri. Biztos vagyok benne, hogy nem lesz problémánk egymással"- fejezte be a brazil.

Persze Raikkönen sem hagyhatta szó nélkül a dolgot: "Már az első találkozások után úgy éreztem, hogy a csapat része vagyok. Nagyon pozitív benyomást tettek rám már az első napon. Itt más a munkamenet is, mint a McLarennél volt. Óriási várakozással jöttem ide, és egyelőre nem is kellett csalódnom. Minden nagyon jónak tűnik"- nyilatkozta a jelenleg Bahreinben tesztelő versenyző.